Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak çağrısına ilk yorum!

Kılıçdaroğlu'ndan, Bahçeli'nin İYİ Parti'ye ittifak çağrısına ilk yorum!

MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yönelik ittifak çağrısına CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum geldi.

14-28 Haziran Genel Seçimlerinin üzerinden 3 ay geçti. Türkiye artık 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçimlere hazırlanıyor. Partiler yaptıkları, yapacakları çalışmaları anlatırken diğer yandan yerel seçim öncesi ittifaklar değişebiliyor. Geçtiğimiz günlerde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yerel seçimler için İYİ Parti'ye yaptığı "komşu olalım" çağrısı kulisleri hareketlendirdi. 

Çağrıyı reddeden İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 26 Ağustos'ta partilerinin rotasının açıklanacağına işaret etmişti.

Konuya ilişkin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in cevabı beklenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'nin İYİ Parti'ye "ittifak" çağrısına ilk yorum geldi.

 

"YERİ GELDİĞİNDE İTTİFAKLAR YAPILABİLİYOR"


CHP Genel Merkezi'nde T24'ün sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 

"İttifak seçim süreçlerinde oluyor, şu anda da bir seçim süreci yok zaten. Dolayısıyla da bir ittifak da söz konusu değil. Zaman zaman partiler kendi görüşlerini aktarıyorlar. Aslolan, her partinin bağımsız seçimlere girmesidir. Ancak Türkiye’nin koşulları dikkate alındığında yeri geldiğinde ittifaklar yapılabiliyor. Bu yerel seçimlerde de yapılabiliyor, cumhurbaşkanlığı seçiminde de. Koşullar değişince, siyaset tabii ki o değişen koşullara ayak uydurmak zorundadır."

 

"TARTIŞILAN CHP OLDU"


14-28 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, sonuçların kendisini tatmin etmediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Tartışılan parti CHP oldu. Bizim oyumuz yükseldi, ama buna rağmen beklediğimiz sonucu alamadık. Beklediğimiz sonucu alabilseydik tartışmalar farklı yöne evrilecekti." ifadelerini kullandı.


"DERİN BİR TRAVMA YARATTI"


Kılıçdaroğlu, toplumun büyük bir bölümünü seçimi kazanacakları yönünde ikna etmelerini bir "başarı" olarak nitelendirirken, sonuçların beklenen yönde gelmemesinin muhalif seçmende "derin bir travma yarattığını" söyledi.

Bu travmanın 2024 yerel seçimlerinde sandığa yansımayacağını düşündüğünü ifade eden CHP Genel Başkanı, "Elbette hayal kırıklığı içinde veya beklentilerin gerçekleşmemesi nedeniyle bu tür söylemler oluyor. Yazılıyor, çiziliyor, sosyal medyada da söyleniyor. Ben sonuçta bu ülke insanının sağduyulu davranacağını düşünüyorum" dedi ve "Bizim kitabımızda umutsuzluğa yer yok" diye devam etti.

 

DEĞİŞİM TARTIŞMALARINA TEK CÜMLELİK YORUM


CHP içindeki 'değişim' tartışmalarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Değişimin içinde yaşayanlar bazen değişimi fark etmeyebilirler." yorumunda bulundu.

 

"YENİ BELEDİYELER KAZANACAĞIZ"


Kılıçdaroğlu ayrıca kendisine yöneltilen "İYİ Parti ve HDP kendi adaylarını çıkarırsa CHP, İstanbul ve Ankara'yı kaybetmez mi?" sorusuna "Niye kaybedelim? Belediye başkanlarımız başarılı. Biz, ayrıca yeni büyükşehir belediyeleri ve çok sayıda belediye başkanlığını da kazanacağız" cevabını verdi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.