Kılıçdaroğlu'ndan 'Borsa İstanbul' yorumu:'Saray'ın yarısını sattık' derse kimse şaşırmasın

Kılıçdaroğlu'ndan 'Borsa İstanbul' yorumu:'Saray'ın yarısını sattık' derse kimse şaşırmasın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Katar’la yapılan anlaşmayla ilgili Kılıçdaroğlu,"Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız bilinmiyor" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de 'İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat' programında, Katar’la yapılan anlaşmaya ilişkin iktidara eleştirilerde bulundu.

 

'NE OLUYOR BU KATAR AŞKI'

 

Kılıçdaroğlu, "Merkez Bankası'nın bütün birikimlerini sıfırladınız. Satacaklarını sattı şimdi elde avuçta ne varsa satıp gününün gün etmeye çalışıyor. Borsa İstanbul'un yüzde 10'unu kaça sattınız, bilinmiyor. Ne oluyor bu Katar aşkı. Bir kalemde 90 milyon dolar Katarlı şirketin borcunu sildiler. Her şey satılıyor, yarın öbür gün 'Saray'ın yarısını sattık Katarlılara' derse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu niye kurdular, kime neyi nasıl satarız, bunun arayışı içindeler" diye konuştu. 

AK Partili Bülent Arınç’ın açıklamalarının ardından Yüksek İstişare Kurulu’ndan (YİK) istifa etmek zorunda kaldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Meclis’in iradesinin ipotek altına alındığını söyledi.

 

'Ortada anayasa mı kaldı?'

 

Kılıçdaroğlu yasama ve yargıya ilişkin de eleştiri getirerek şunları söyledi: 

"Yargıya talimat vermek siyasetçinin işi değildir. Yargıya talimatı kim veriyor? Siyasi otorite ve onun tepesindeki kişi, yani Erdoğan veriyor. Trump, 'Papazı bırakmazsan başına gelecekleri düşün' dedi. Kalkıp da o hakime direkt telefon açmıyorlar. Saray'dan birileri HSK'ya telefon açıyor. Yargıda büyük bir çürüme var, yargı diye bir şey yok şu anda. İçlerinde düzgün insanlar var hâlâ .HSK'nın bir broşürü var. 'Bazı davalarda tahliye kararı vermeden önce bize soracaksın' diyor. Kimse de bunu inkar edemez, etmedi de zaten. Ortada anayasa mı kaldı, 138. Maddeden bahsediyor. TBMM'nin iradesi ipotek altında. Bir kişi çıkıp açıklama yapıyor, sonra onu hain ilan ediyorlar. Zindaşti'yi kim bıraktı? Dünyanın en önemli uyuşturucu kaçakçısı. Cumhurbaşkanlığı'ndan arıyorlar, hakim söyledi bunu."

 

'5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan siyasi iktidarın korona sürecini yönetme şansı yoktu'

Koronavirüs süreci yönetimini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Koronayla ilgili başlangıçta önemli adımlar attılar. Vaka ve ölüm sayılarının azlığı alınan önlemlere bağlıydı. Bu önlemleri alırken ekonomik ve sosyal açıdan başka önlemlerin de alınması gerekiyordu," dedi ve şöyle devam etti:

"5 maskeyi dağıtmaktan aciz olan bir siyasi iktidarın korona sürecini yönetme şansı zaten yoktu. Bilim kurulunun önerilerini dikkate almayan bir iktidarın bu felaketi önleme şansı zaten yoktu. Baştan bunu bilmemiz gerekiyordu. Biz sorumlu muhalefet olarak şunu yanlış yaptın demedik, bunu yaparsan iyi olur diye uyarıda bulunduk.

 

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum