Kılıçdaroğlu'ndan CHP'yi karıştıracak sözler! Kaftancıoğlu ve Demirtaş'a destek verdi

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'yi karıştıracak sözler! Kaftancıoğlu ve Demirtaş'a destek verdi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu ile hakkında yeni bir iddianame hazırlanan Selahattin Demirtaş'a destek verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, Atatürk tartışması ile parti içerisinden dahi tepki alan Canan Kaftancıoğlu ile hakkında yeni bir iddianame hazırlanan Selahattin Demirtaş'a destek veren açıklamalar yaptı.

 

Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine şu yanıtı verdi;

 

"İster Gazi Mustafa Kemal deyin, ister Atatürk. Bunlar aynı şey zaten. Bu tartışmalar yapay tartışmalar. Bunlar belli çevreler tarafından CHP'nin içini karıştırmak için körükleniyor. Karışmaz. CHP'nin ilkeleri, programı var."

Kaftancıoğlu'nun açıklamalarının ardından CHP'li bir çok isim de tepkisini dile getirmişti. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı CHP'de yeni bir krizin fitilini ateşledi şeklinde yorumlandı.

 

DEMİRTAŞ HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME

 

Selahattin Demirtaş hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocamanı terör örgütü üyelerine hedef gösterdiği suçlamasıyla hazırlanan iddianamenin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu şu şekilde konuştu;

 

"Cumhuriyet sözcüğü sadece savcılar için kullanılan onların unvanları için kullanılan bir kavram. Cumhuriyet Savcısı yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin savcısı aslında. Eğer siz, sarayın savcısı olursanız, cumhuriyeti kullanmayacaksınız. Sarayın savcısı diye imza da atabilirsiniz biz çok yadırgamayız bu tür insanlar çok var. Erdoğan'ın avukatının önünde esas duruşa geçen savcılar da var, biz bunları da gayet iyi biliyoruz. Bu mesleği seçenler yargıçlar ve savcılık mesleğini seçenlerin özel yaşamlarına da çok dikkat etmeleri gerekir."

"Selahattin Demirtaş'a bu kadar hızlı iddianame düzenlemesine tepkiniz olacak mı?" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Yazılsın ne olacak? Bu tür iddialar, aslında Selahattin Demirtaş Bey alacak göğsüne şeref madalyası olarak takacaktır, ne söylemiş yani. Savcı dikkat etmek zorunda. Yargıç, savcı eleştirilmeyecek mi? Adaletsizlik olacak ben eleştirmeyeceğim. Olmaz, herkes eleştirinin ne kadar değerli olduğunu bilecek ve o eleştiriye kulak kabartacak. Eğer siz birinin söylediğini ertesi gün talimat görüp hemen iddianame düzenlerseniz öte yandan aylardır içerde olanlar hakkında bir iddianame dahi hazırlamazsanız o ülkede adaletten söz edemezsiniz." diye konuştu.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum