Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak açıklama: "24 Haziran'da gülen bir Türkiye'ye uyanacağız"

Kılıçdaroğlu'ndan çok tartışılacak açıklama: "24 Haziran'da gülen bir Türkiye'ye uyanacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere yönelik yaptığı açıklamada çok tartışılacak olan bir ifade kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı ve ittifak konularının konuşulduğu görüşme sonrasında yaptığı açıklama da “25 Haziran’da gülen bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun “Gülen bir Türkiye’ye uyanacağız” açıklamasındaki “gülen” ifadesi siyaset kulislerinde ve kamuoyunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen veya Abdullah Gül’e gönderme olarak yorumlandı.

CHP dün Meclis'te grup kurarak seçimlere katılabilmesi için 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da hazır bulunurken, görüşme sonrası açıklama yapan Karamollaoğlu, "İki ayağımızı bir pabuca soktular. Türkiye belki bir kazaya uğrayacak. Potansiyeli İYİ Parti seçime girmeme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jestten dolayı kendilerini tebrik ettim. Biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili dirsek temasına ihtiyaç olduğunu gördük. Bu konudaki çalışmalar hafta içinde neticelenir diye düşünüyorum" dedi.

“GÜLEN BİR TÜRKİYE”

Kılıçdaroğlu da açıklamasında çok tartışılacak bir ifade kullanarak, "Hepimiz heyecanlıyız. 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız" derken, Karamollaoğlu, "Ortak aday var mı" sorusuna "Bu hafta içinde ortaya çıkar" diye cevap verdi.

“DALLARI BASTI KİRAZ” DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çıkışının ardından 24 Haziran’da baskın erken seçimi kararının alınmasıyla birlikte, yine oldukça tartışılacak “Haziran’da kiraz” güzellemesi yaparak ve çiçekli böcekli bir açıklamada bulunmuştu.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN “GÜLEN BİR TÜRKİYE” AÇIKLAMASINA YÖNELİK TEPKİLER:

gulen1.pnggulen3.pnggulen2.pnggulen1.pngemrekiraz.jpgemrekiraz1.jpg

Hakan Sönmez         siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.