Kılıçdaroğlu'ndan emeklilikte yeni teklif

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilikte yeni teklif

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli bir projeyi önerdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart yerel seçimleri için gittiği Batman’da EYT’lilere seslenenirken, CHP’nin aile sigortası adlı projesini açıkladı.

Eski SSK Genel Müdürü CHP Genel Başkanı Kenmal Kılıçdaroğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında yeni projesini açıkladı. Zaman zaman görvde bulunduğu dönemlerde SSK’nın büyük zararlarını Savaş Ay’a açıklarken, “Ben de anlamadım” diye açıklaması atıfta bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçtaroğlu emeklilik ile ilgili projesini açıkladı.

Kılıçtaroğlu projesini şu şekilde anlattı, "EYT’liler beni dinlesinler. Aile yardımları sigortası şu: Emeklilik yaşı 65, patron geldi 55 yaşında dedi ki işine son veriyorum. Kıdem tazminatı aldı. 1 yıl da işsizlik sigortası aldı. Geriye kaldı emeklilik için 9 yıl, gidiyor iş verene diyorlar ki sen yaşlısın… Gidiyor devlete beni emekli et diyor, devlet diyor ki sen daha gençsin 9 yılın daha var.

Nasıl geçinecek bu insan ailesine nasıl bakacak? O zaman aile yardımları sigortası devreye giriyor. Emekliliğine kadar bir ailenin aç kalmaması lazım yoksul kalmaması lazım. Hem demokrasinizi geliştireceksiniz, hem katma değeri yüksek ürünler üreteceksiniz, güçlü bir sosyal devlet olacaksınız. Bunlar olmadığı takdirde Türkiye güçlü bir devlet olamaz. Bu söylediklerimde eksiklik olabilir ama yanlış tek bir harf bile yok. Birlikte yaşayacaksak bu dönüşümleri tamamlamak zorundayız" ifadelerini kullandı.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.