Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı! 'Beni televizyona çağır adayımı açıklayacağım'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çağrı! 'Beni televizyona çağır adayımı açıklayacağım'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaparak 'Beni televizyon kanallarına çağır. Orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım.' dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fox TV’de “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programında açıklamalarda bulundu.

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 

"Bülent Arınç'la tokalaştık, hatta bir değil iki kez tokalaştık. Tokalaşırız tabii niye tokalaşmayalım. Farklı dünya görüşlerine sahip olsak da birbirimize saygılıyız. Türk Demokrasi Vakfı gibi bir vakıf demokrasiyi konuşacaksak tartışacaksak herhalde AKP'li yöneticilerin de söyleyecek sözü olması lazım. Bülent Arınç'ın konuşması siyasetçilere ders verir nitelikte bir konuşmaydı. Demokrasiyi tartışacaksak AK Parti yöneticilerinin de söyleyecek bir çift sözünün olması lazım. Gelemiyorlar, kendi düşüncelerini ifade edemiyorlar. Çünkü baskı altındalar, bir kişinin baskısı altındalar. O nedenle kralın çıplak olduğunu, bir kişini AK Parti'yi sonlandırdığını, bitirdiğini ifade etti. Bu ifade benim açımdan önemli aslında Türk demokrasisi için de son derece önemli bir açıklama.

 

GERÇEKLERE TAHAMMÜL EDEMİYORLAR

 

Gerçekleri dinlemeye tahammül edemiyorlar. Gerçekleri gazeteciler anlatıyor, politikacılar anlatıyor. Politikacıların dokunulmazlığı var, söylerler ama gazetecilere tahammül edemiyorlar. 'Benim söylediklerimi yazacaksın' gibi bir düşünce.

Bunlar korkunun eseri. Zulmü arttırıyorlar her seferinde. Gerçeklere, muhalefete, eleştiriye tahammül edemiyorlar. Peki o zaman sen neden iktidar oldun? Ben her dediğini kabul mü edeceğim, onaylayacak mıyım? Bir ülkede demokrasinin varlık nedeni muhalefettir. Bir güreşçinin banka yönetim kurulunda ne işi var? Bu güreşçi kime, nasıl kredi verecek? Bir arkeoloğun Merkez Bankası'nda ne işi var? Bu atamalar baştan sakat.

 

NEBATİ'NİN DÜNYADAN HABERİ YOK

 

Nebati'nin ne söylediği belli değil. Hep bak diyor. Gözüne mi bakacağız boyuna mı bakacağız endamına mı bakacağız? Dünyanın haberi yok. Sen git bir benzin fiyatlarına bak, marketteki gıda fiyatlarına bak. Kur Korumalı Mevduat uygulamasını kaldıracağız. İntikam duygusuyla değil, adaletle hareket edeceğiz.

Faizi indirdik diyor, Hangi faiz indi? Merkez Bankası bankalara düşük faizle bankalara veriyor, bankalar bunu götürüyorlar hazine tahvili alıyorlar bankalar burada karlarını yüzde 300’lere çıkardılar vatandaşa da yüksek faizle kredi veriyor. Erdoğan birilerine para kazandırıyor aslında. Biz boşluna beşli çete demiyoruz. 85 milyon insan bir avuç insana çalışıyor.

 

KUR KORUMALI MEVDUATI KALDIRACAĞIZ

 

Kur korumalı mevduatı derhal kaldıracağız. Birilerine bu avantajı niye vereceğim ya? Milletin karnı doymuyor, ben kalkacağım 100-150 bin kişiye olağanüstü faiz vereceğim.

 

TELEVİZYONDA KARŞIMA ÇIKSIN ADAYIMI ORADA AÇIKLAYACAĞIM

 

Dünyanın hiçbir mahkemesi bir ülkenin soyulmasına evet dememiştir. Birileri nemalanıyor. Biz bunları biliyoruz. Erdoğan çekiniyor 'yüreğin varsa adayını açıkla' diyor. Erdoğan, yüreğin varsa beni televizyon kanallarına çağır. Senin televizyon kanalların var; beni çağırırsın, orada sana cumhurbaşkanı adayının kim olacağını açıklayacağım. Yüreği yetiyorsa çıksın karşıma. Oradan gazel okuma. Yapamaz. Cesaret edemez.

Bana niye hakaret ediyorsun kardeşim! Ben senin seviyene düşmem! Ben bu insanlara saygılıyım. Ben kimseye hakaret etmem. Bir düşüncem varsa çıkar efendi gibi anlatırım.

 

YAPTIĞI HATALARIN FARKINDA DEĞİL

 

Bilgi yok, birikim yok. Yaptığı hataların farkında değil. "Ülkemizde enflasyon yok, hayat pahalılığı var" diyor. Ya bu TÜİK'in ne olduğunu da bilmiyor. Enflasyonla hayat pahalılığının ne olduğunu bilmiyor. Bunu bilmeyen adam bir devleti yönetemez. Bir devleti yönetmeye kalkarsa bu hale gelir. Siz devleti yönetiyorsanız enflasyon nedir, pahalılık nedir bunları bileceksiniz. Aldığınız kararların yanlış olup olmadığını aklı başında birine soracaksınız.

 

BÜYÜK BİR OLASILIKLA ERKEN SEÇİM YAPACAKLAR

 

Büyük bir olasılıkla erken seçim yapacaklar. Çünkü ülkeyi yönetemiyorlar. Felakete doğru gidiyoruz. Ülkesini seven bir insan olarak sandığa gidilmeli. En kısa zamanda seçime gidilmeli. Erdoğan'ın bilgi ve birikimi yok. Yarın seçim olsa biz tamamen buna hazırız. Uzun süredir de hazırlıklarımızı yaptık. Bu kaygılarımı Akşener, Davutoğlu ve Babacan'da yaşıyor.

 

ERDOĞAN'IN ADAY OLMAMASI LAZIM

 

Anayasa açık. Seçim zamanında yapılacaksa Erdoğan'ın aday olmaması lazım. O nedenle erken seçim yapacaklar. Toplumu kandırarak iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Geldikleri gibi gitmeyi bilmiyorlar. Baskı kuruyorlar. İktidarın el değiştirmesinde hiçbir sorun olmaz. Rejimin korunmasının yolu geldiği gibi gitmeyi bilmektir.

Bir telefonla papazı verdiler. Bir telefonla bütün yelkenler indi. Bir siyasi iktidar kirli ilişkilere girdiği andan itibaren o girdaptan çıkamaz. SBK uçağı var o uçaklarda kimler gezdi, lüks otellerde kimler ağırlandı. Bütün bunların hepsini anlatacaklardır. Amerika sonra bunu şantaj olarak tehdit ediyor iktidarı. 33 askerimiz şehit edildi. Şehit edilen bizim askerimiz gidip özür dilediğimiz yer Putin’in kapısı. TC devleti bu hale hiç düştü mü ya! Siz uyuşturucu baronuyla iyi ilişkiler kurabilir misiniz! TC devleti nasıl olur da kirli paralardan medet umar hale gelir

 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'YA KONULAN TAVRI DESTEKLİYORUZ

 

Terör konusunda en ağır maliyeti ödeyen Türkiye’dir. NATO’nun gündeminde kesinlikle terör gündemi ele alınmalı ve terörün en azından NATO’ya üye olunan tüm ülkelerde sonlandırılması için ortak çaba harcanması lazım. Türkiye’nin öteden beri yapması gereken bu. Teröre destek olan NATO üyeleri var. Bu yeni değil öteden beri ele alınması gereken bir konuydu.İsveç ve Finlandiya'ya karşı konulan tavra zaten bir tepki vermedik.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.