Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a flaş 'Salih Müslim' sorusu

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a flaş 'Salih Müslim' sorusu

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YPG terör örgütüne ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu ve Erdoğan’a ‘Salih Müslim’ ile ilgili kritik bir soru yöneltti. İşte ayrıntılar;

CHP Lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısın açıklamalarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildiği kurultay sonrasında yaptığı ilk grup toplantısında kendisine "PYD terör örgütü müdür?" diye soran Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, "Ben de sana soruyorum Bay Recep, sen mahkeme kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen hangi vatansever duygularla Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettin, ayağına halılar serdin. Yiğitsen, şerefliysen açıkla" dedi.

İŞTE KILIÇDAROĞLU’NUN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARININ TAMAMI;

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin kurultayı devam ederken söylediği " Şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla" sözlerine karşılık veren Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Lafa bak. E peki açıklayacağım. Vallahi de billahi de ben yiğidim. Anadolu'nun yiğidiyim. Anadolu'nun efesiyim. Hiç endişem yok. Açıklayacağım şimdi. 50 sefer söyledim, bir defa daha söyleyeyim. Meydanlarda, gazetelerde söyledim. Bunlar terör örgütüdür. Ben söyledim.Peki sen gerçekten yiğit misin değil misin? Sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey, karşıma çıkarsın. Oturmuşsun ahkam kesiyorsun. Gelsene karşıma ya. Sen reissin, diktatörsün, dikta yönetiminin bütün uygulamalarını yapıyorsun. Ama bu garip Kemal'in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun. Niçin? Benim tankım yok, topum yok, valim yok, benim Allah'ım var Allah'ım. Yalan cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden adama yakışmaz, bir partinin genel başkanına yakışmaz. Çıkacaksın önce milletten özür dileyeceksin. Sen IŞİD'e kol kanat gererken, silah gönderme diye seni uyarıyordum. Sen hala El Nusra terör örgütü müdür değil midir söyleyemiyorsun. Şimdi ben ona bir soru sorayım. PYD'nin terör örgütü olduğuna ilişkin ilk karar, Mardin'de çıkıyor PYD-YPG- PKK terör örgütüdür diyor. Hem alt mahkeme hem Yargıtay. Şimdi bu karardan sonra, bunlar PYD'nin Başkanı Salih Müslim'i Ankara'ya davet ediyor. Şimdi ben sana soruyorum. Bay Recep, gözlerinden öptüğüm Recep. Sen mahkeme kararına rağmen Yargıtay kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen, sen hangi vatansever duygularla Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettin? Ayağına halılar serdin. Yiğitsen açıkla, şerefliysen açıkla. Açıklayabilir mi? Emin olun tık çıkmaz. 'Ey Amerika' diye bağıran sayın Cumhurbaşkanı, Amerika size sorsa. Ey Recep Tayyip Erdoğan sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin. Sen terör örgütünün üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Eğer terör örgütüyse senin onu tutuklaman gerekmiyor muydu? AKP'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. 2016'da söylüyorum ben bunu."

"Hangi vatansever duygularla Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettin, ayağına halılar serdin?"

Burada PYD terör örgütü olarak tanımlanıyor. Ardından Yargıtay'a geliyor, burada da PYD/YPG/PKK terör örgütüdür diyor. 21,5,2015'te. Bir mahkeme kararı kabul ediyor. Bu karardan sonra Yargıtay'ın bu kararından sonra bunlar PYD'nin başkanı Salih Müslim'i Ankara'ya davet ediyorlar. Ben de sana soruyorum Bay Recep, sen mahkeme kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen hangi vatansever duygularla Salih Müslim'i Ankara'ya davet ettin, ayağına halılar serdin. Yiğitsen açıkla.

"Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Tutuklatmak gerekmiyor muydu?"

Bu bana sorulduğunda, 2016'da kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın yan organı olarak görürüz. Meşru organların terör örgütleri ile ilişki kurmalarını asla kabul etmeyiz. Ey Amerika diye bağıran Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp sorsa sen PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Tutuklatmak gerekmiyor muydu?

"Senin yerliliğin de batsın, milliliğin de batsın"

Her ağzımı açtığımda dünya kadar laf eder ben ona diyorum ki, sen FETÖ'ye, PKK'ya, El Nusra'ya, IŞİD'e yardım ve yataklık yaptın, mahkemeye veremiyor. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, mahkemeye veremiyor. Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Salı günü dilekçeni ver. Mahkeme kararlarını da vereceğim. O karardan sonra Salih Müslim'i buraya kim davet ettiyse işbirliği içindedirler. Onlar bizi kendileri gibi sanıyorlar. Onlar kendi ülkelerinin çıkarlarını değil, kendi çıkarlarını savunurlar. 15 milyon dolarlık malı sattığın şirket hangi şirket? Tık yok. Senin yerliliğin de batsın, milliliğin de batsın.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.