Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'Başörtüsünü anayasa ile çözelim' teklifine yanıt!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'Başörtüsünü anayasa ile çözelim' teklifine yanıt!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsüne anayasa değişikliğiyle güvence teklifine yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsüne anayasa değişikliğiyle güvence teklifine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

 

''ÖNERİMİZİ SEN DESTEKLE''

 

Twitter'dan açıklama yapan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

 

''Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz.''

 

CHP'Lİ ÖZEL: YENİ ANAYASA, YENİ MECLİS'İN İŞİ OLACAK

 

Konuya ilişkin bir açıklama da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi.

Twitter'dan açıklama yapan Özel, Meclis'e sundukları kanun teklifinin AK Parti'de rahatsızlık yarattığını belirterek, "Desteklememek için anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok. Yeni Anayasa, yeni Meclis'in işi olacak" ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: OLACAĞI BUYDU ZATEN, BUNLAR DÜRÜST DEĞİL

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, başörtüsü konusunda anayasa değişikliği çağrısının geniş yankı uyandırdığı belirtilerek, "Kılıçdaroğlu sessiz ama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 'Hayır' diyeceklerini açıkladı. Nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Olacağı buydu zaten, bunlar dürüst değil. Yasal düzenlemeye gerek yok çünkü şu anda zaten yasal teminat altında. Dürüstsen, samimiysen gel bu işi anayasal teminat altına alalım. Kaldı ki Anayasa'mızda bunu geniş manada teminat altına alan maddeler var. Ama bunu hak ve özgürlükler çerçevesi içinde açık, samimi; başörtüsü konusunu biz oraya oturtalım."

"Dar mı yoksa geniş kapsamlı mı anayasa teklifinden mi bahsediyoruz?" sorusuna ise Erdoğan, "Ülkenin tüm kurumlarında, bu iş en geniş anlamda yer alacak şekilde... Anayasa Komisyonu ve Adalet Komisyonu üyelerimi şu anda çalıştırıyorum. Bu teklifimizi Meclis'e getireceğiz. Meclis'e getirdikten sonra o ne yapacak? Desteklemeyecek. Ne kadar samimi olduğu her zaman olduğu gibi meydana çıkacak" yanıtını verdi.

 

ERDOĞAN'IN ANAYASA ÇAĞRISI

 

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Meclis'e sunduğu 'başörtüsü teklifi'ne tepki göstermişti. 

Türkiye'de verdikleri mücadele sayesinde başörtüsü meselesi kalmadığını açıklayan Erdoğan, ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil anayasa düzeninde sağlayalım'' demişti. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.