Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gelecek yıl kasım ayında erken seçim olabileceğini belirterek aday olacağının sinyalini verdi.

Habertürk TV'de Hülya Hökenek, Muharrem Sarıkaya, Nagehan Alçı ve Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim ve cumhurbaşkalığı adaylığı konusunda açıklamalarda bulundu.

 

TEKLİF GELİRSE KABUL EDERİM

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "teklif gelirse kabul edilir" diyerek aday olacağını bir kere daha açıkladı. Adaylık için kulis yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş için de, " ikinci dönem de devam etmeliler" diyerek adaylıklarının önünü kesti.

Kılıçdaroğlu'nun konu ile ilgili sözleri şöyle:

 

Cumhurbaşkanlığı onurlu bir görevdir. Elbette teklif gelirse kabul edilir. Şöyle bir tablomuz var. Medya isimler üzerine odaklanmış durumda. Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Seçilecek Cumhurbaşkanına o kadar büyük yetkiler veriyor ki, nefsine, duygularına hakim olmayıp, 'ben burada kalacağım' derse bir başka felaketin kapısı açılır. Büyükşehir belediye başkanlarımızın başarılı olmasını isteriz. Elbette daha güzel yerlere gelebilirler. Bence ikinci dönem de devam etmelidirler.

 

"ÖNÜMÜZDEKİ YILIN KASIM AYINDA SEÇİM OLABİLİR"

Önümüzdeki yıl Kasım ayında seçim olabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

Önümüzdeki yılın Kasım ayı seçim olabilir. Ekonomiyi götüremezler. Götürme şansları yok zaten. AK Partili kardeşlerime seslenmek isterim. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmeyi, herkesin kendisini doyuran bir ülkeyi inşa edebiliriz. Çocuklarınızı, evlatlarınızı dinleyin. Onlar size çok şey anlatacak.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.