Kılıçdaroğlu’ndan flaş 15 vekil açıklaması: Geri dönecekler!

Kılıçdaroğlu’ndan flaş 15 vekil açıklaması: Geri dönecekler!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinden istifa edip İYİ Parti'ye katılan 15 vekile ilişkin flaş açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Marmaris'te yerel gazetecilerle buluştu. Burada yaptığı konuşmada bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin Başbakan Yıldırım'ı eleştiren CHP lideri, gazetecilerin İYİ Parti'ye geçen vekillerle ve cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili sorularını da yanıtladı.

“GERİ DÖNECEKLER”

Daha sonra yerel gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri, İYİ Parti'ye geçen 15 vekille ilgili sorulara "Bu arkadaşlarımız gittiler, görevlerini yapacaklar ve belirli bir süre sonra geri dönecekler. Bizim listelerimizde şu veya bu şekilde yer almak isterlerse yer alabilecekler" yanıtını verdi.

AKŞENER: TARİH ONLARIN İSİMLERİNİ YAZACAK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP’den gelen 15 Milletvekili için çok önemli açıklamalarda bulunmuş ve “Tarih onların isimlerini yazacak” demişti. Akşener açıklamasında şunları söylemişti: “Çünkü bu kardeşlerimiz, bu 15 demokrasiye yol açan İYİ Parti’nin abidik gubidikle seçime engellemeye kalkışan AKP Genel Başkanı ve yöneticilerinin tuzağını, yargıya müdahalesini boşa çıkararak bir fedakarlıkta bulundular. Belki bizi tarih yazmayacak, ama onları yazacak. Ve kendilerine huzurunuzda en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Onların saçının teline zarar getirilmesi halinde o uzatılan parmakları kırmazsam Meral değilim. Hakaret edenler önce aynaya bakacaklar. Sabah başka yalan, öğlen başka yalan, akşam başka yalan söyleyenler demorkasiyi anlayamazlar. Peki biz ne yaptık? YSK ‘Grup kurdular, seçime girebilirler. Ama aynı zamanda teşkilatlarını da tamamladılar seçime girebilirler’ kararı verdi. Ama benim bir sözüm var milletime. Bugün biz grup kurmuş vaziyetteyiz. Bize grup kurma konusunda yardımcı olan arkadaşlarımızın imzasıyla aday olmak istemiyorum. Çünkü benim sözüm var 100 bin imza ile aday olacağım.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.