Kılıçdaroğlu'ndan flaş mülteciler açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan flaş mülteciler açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mülteci ve sığınmacı sorununa değinen açıklamalarda bulundu.

2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ve 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin resmi açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

İMAMOĞLU: HACI BEKTAŞ'IN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

 

Hacı Bektaş-ı Veli Hizmet Ödülü Ekrem İmamoğlu'na verildi. Ödülünü Hacıbektaş Belediye Başkanı Altıok'un elinden alan İmamoğlu, konuşmasında, Hacı Bektaş'ın bağnaz düşüncenin, inanç kavgalarının hüküm sürdüğü orta çağ karanlığında, Anadolu'dan yükselen bir umut ışığı olduğunu vurguladı.

“Vefatının 750. yıldönümünde bu ışık bütün dünyaya yayılıyor” diyen İmamoğlu, UNESCO'nun 2021 yılını; Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran'ı anma yılı kabul etmesi insanlık adına çok değerli bir adım olduğunun altını çizdi. “Anadolu'nun dünyaya armağan ettiği bu inanç ve kültür mirasına herkesten fazla sahip çıkmak bizlerin görevi” diyen İmamoğlu, “Hiçbir ayrımcılık yapmadan tüm insanlığa aynı nazarda bakmanın hoşgörüsünü ve erdemini taşıyan bu eşsiz mirasa bilgiyle, sevgiyle, cesaretle sahip çıkacağız. Kişiliğimizin, duruşumuzun, mücadelemizin ayrılmaz bir parçası haline getirerek sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.


Batı’nın İslam dünyasında yaşanan şiddeti “İslamofobi” olarak tanımlamasını doğru bulmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “İslam dünyasında yaşanan şiddeti, inanç ya da din üzerinden değil, insan hakları üzerinden eleştirmek gerekir. Böyle davrandığımızda, bir yandan inanca saygıyı gösterirken, öte yandan hangi inanca sahip olursa olsun, insan haklarının ihlaline karşı bir evrensel duruşu da sergilemiş oluruz. Doğru olan da budur” diye konuştu.

Müslüman olan birinin ırkçı olamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, sözü son dönemde gündemde olan ülkemizdeki mültecilere ve sığınmacılara getirdi. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'DAVULLA ZURNAYLA UĞURLAYACAĞIZ'

 

Sevgili Peygamberimiz, veda hutbesinde ırkçılığa karşı son derece net bir tavır almıştır. Aynı inanç ve felsefe Yunus’ta da vardır. ‘72 millet birdir bize' der. Hacı Bektaş-ı Veli’de ‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun; iyiler iyidir. İyiler her an iyidir' der. Bizler, iyilikle yarışmalıyız. Dolayısıyla ülkemizdeki mültecilere, sığınmacılara karşı da ırkçılık yapmadan yaklaşmalıyız.

Çabamız; sığınmacıların, ülkelerinden ayrılmalarına neden olan koşulları ortadan kaldırmaya dönük olmalıdır. Onları davullarla, zurnalarla ülkelerine uğurlayacağımız günleri hep birlikte kurmalı ve inşa etmeliyiz. İnanın bunu mutlaka ama mutlaka başaracağız. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan’da, Yemen’de, Libya’da İslam adına ve ‘Allah Allah' diyerek birbirini öldürenler, Müslümanlar.

Yerinden yurdundan edilen, ülkelerinden göç etmek zorunda kalanlar yine Müslümanlar. Üzülerek söylüyorum ki; istatistiklere göre, savaş ve açlık nedeniyle acı çeken çocukların büyük bir bölümü yine Müslüman çocukları. Demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, toplumsal eşitlik ve adalet gibi temel alanlarda Müslüman ülkeler perişanlığı yaşıyor.

Bu perişanlığı, adaletsizliği, liyakatli yöneticiler, akılcı politikalarla giderebilirler. Bunun yolu da Hacı Bektaş-ı Veli öğretisinden, feyz almaktır. Adaletli, akılcı davranmaktır.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.