Kılıçdaroğlu'ndan flaş türban savunması

Kılıçdaroğlu'ndan flaş türban savunması

Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakan ve milletvekili CHP'li Fikri Sağlar’ın türbanla ilgili sözlerine tepki göstermesiyle Başbakan Bülent Ecevit'in meclisteki konuşması akıllara geldi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na  CHP’li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar’ın katıldığı bir televizyon programda yatığı türbanla ilgili açıklamalarını hatırlatan bir gazeteci  “Böyle bir durumda siz aynı düşünceyi paylaşır mısınız? Nasıl yorumlarsınız?” sorusunu yöneltti.

 

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN CEVABI

'Nasıl paylaşırım arkadaşlar? Ya çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz o onun tercihidir. Benim görevim onun tercihine saygı duymaktır.

Efendim hakim böyle olursa ya da şöyle olursa… Hakim hukukun üstünlüğüne ve vicdani kanaatine göre karar verirse gerçek anlamda hakimdir ve benim başımın üzerinde yeri vardır.'

 

'ADALET BEKLEYECEĞİM'

''Başörtüsü takar takmaz başka bir şey yapar yapmaz o ayrı bir şey o onun özel yaşam tarzıdır? Ona benim saygı duymam lazım.

Ama ben saygı duyarken ondan ne bekleyeceğim gerçek anlamda adalet dağıtmasını bekleyeceğim. Adalet dağıttığı süre içinde hiçbir sorunum yok.

Kaldı ki bizim parti meclisinde de var. Üstelik hukuk mezunu arkadaşlarımız da var parti meclisinde görev yapıyor.

Evet dolayısıyla böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum.''

TBMM'DE İLK BAŞÖRTÜSÜ OLAYI BUNDAN 14 YIL ÖNCE 1999'DA YAŞANMIŞTI 

 

Kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşı Prof. Dr. Ziya Kavakçı'nın kızı olan Merve Kavakçı, 18 Nisan 1999 seçimlerinde İstanbul 1. Bölge dördüncü sıradan Fazilet Partisinden  (FP) milletvekili seçildi.

Kavakçı'nın türban ile yemin etmekte ısrar edince meclis karıştı ve Başbakan Bülent Ecevit olaya müdahale ederek şu konuşmayı yaptı.


"Meclis'i yöneten geçici Başkan Septioğlu'nun Kavakçı'yı çıkarmaması üzerine, Başbakan Ecevit "usül konuşması" yapma talebinde bulundu. Ecevit, FP'lilerin protestosu altında kürsüye yürüdü ve elinde daha önce hazırladığı bir metinden şunları okudu:

 

'Türkiye'de özel yaşamda kadınların giyim -kuşamına başörtüsüne kimse karışmıyor. Ancak burası özel yaşam alanı değildir. Devletin gelenek ve kurallarına burada görev yapanlar uymak zorundadır. Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz"

 

İŞTE ECEVİT'İN O KONUŞMASI

 


DEVLET BAHÇELİ'DE TEPKİ GÖSTERDİ

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli yayınladığı yeni yıl mesajında, bir çok konuda düşüncelerini belirtti.

Fikri Sağlar’ın türban konusu ile kayyum eleştirilerine sert tepkiler gösterdi.

İşte o sözleri:

Patır patır cinayet işleyen katilleri azmettiren, bunlara yardım ve yataklık yapan canilerin tıpış tıpış serbest kalacağı bir dünya, bir Türkiye yoktur. 2020’nin karanlığında sonuç alamayanların, 2021’in umut ve huzur ikliminde başlarını kaldırmaları ham bir hayaldir.

Tahammülsüz, saygısız ve despot bir siyaset kulvarından sivrilip ön plana çıkanların milli ve manevi değerlerimizle kavgaya tutuşmaları ülkemize çok şey kaybettirmiştir. Nitekim başörtüsü veya türban üzerinden yeni bir kutuplaşma sayfası açmayı planlayanlar yeniden sahnededir.

 

CHP’li Fikri Sağlar’ın türbanlı hakimler hakkındaki sözlerine tepki

Türbanı irticai faaliyetlerin üniforması gören, türbanlı bir hakimin adaletinden kuşku duyan zatın ve onun gibi düşünen zevatın ne demokrasiyle, ne inançlara saygıyla, ne de insanlık onuruna bağlılıkla ilgileri vardır. Bu dil ayıplı ve sakıncalı bir dildir.

Millete rağmen siyaset yapmayı amaç görenler, milli ve manevi emanetlerle kıyasıya hesaplaşmayı hedefleyenler Türkiye’nin sırtındaki habis kamburdur. Hala başörtüsüne husumet duyanların insan ve inanç haklarına faşizmin ve totalitarizmin prizmasından baktıkları çok açıktır.

 

siyasetcafe.com

 

Bülent Ecevit türbanlı vekil Merve Kavakçı'yı böyle kovmuştu

Bülent Ecevit türbanlı vekil Merve Kavakçı'yı böyle kovmuştu

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum