Kılıçdaroğlu'ndan "Gel bakalım buraya" açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan "Gel bakalım buraya" açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Gel bakalım buraya’ sözüne açıklık getirdi ve eleştirilere cevap verdi. İşte haberin ayrıntıları;

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Gel bakalım buraya’ sözü gündem oldu ve eleştiri yağmuruna tutuldu. CHP'nin cumhurbaşkanı adayını açıkladığı törende Kılıçdaroğlu'nun Yalova Milletvekili Muharrem İnce'yi kürsüye çağırırken “Gel bakalım buraya” ifadesini kullanması eleştirilmişti. Kılıçdaroğlu, o ifadeleri eleştirenlere yanıt verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek “Kılıçdaroğlu o iki eleştiriye ne yanıt verdi?” başlıklı bugünkü yazısında eleştirileri gündeme taşıdı.

Kılıçdaroğlu’na İnce’yi Muharrem İnce’nin adaylığına ilişkin “Neden bir twit atarak kişisel görüşlerinizi paylaşmadınız” diye sorduğunu belirten Zeyrek yanıtı şöyle yazdı:

“Muharrem İnce bizim güvendiğimiz güçlü siyasal gelenekleri olan bir arkadaşımız. Toplantı yapıp açıkladık. Twit mesajı atmanın hiçbir önemi yok. Çok daha güçlü bir şekilde açıklayarak aday gösterdik.”

ARKADAŞLIĞI DOSTLUĞU BİLMİYORLAR

“Başka bir eleştiri de Kılıçdaroğlu’nun aday açıklamanın yapıldığı törende İnce’yi kürsüye çağırma şekliydi.

‘Muharrem İnce, gel bakalım buraya’ dediği gerekçesiyle bütün eleştiri oklarının hedefi olmuştu” diyen Zeyrek, şöyle devam etti:

“Bu eleştirileri de Kılıçdaroğlu’na hatırlattım. Önce, ‘Sayın Muharrem İnce, gel bakalım buraya’ dediğini söyledi. Ardından cümlenin başındaki ‘sayın’ sözcüğünün atıldığına dikkat çekti ve bu şekilde yapılan yorumlara sitem etti. O hitabının gerekçesini de şöyle açıkladı:

‘Muharrem bey ile bizim arkadaşlığımız 2002 öncesine dayanıyor. Daha milletvekili olmadan tanışıyorduk biz. Eski bir arkadaşlığımız var, samimiyetimiz var. Bunu Muharrem Bey’in kişiliğine yönelik bir üslup olarak görenler arkadaşlığın ne olduğunu bilmiyorlar. Dostluğun ne olduğunu bilmiyorlar. Aramıza girmeye çalışıyorlar ve gerçekten önyargıyla hareket ediyorlar."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.