Kılıçdaroğlu'ndan HDP, Babacan ve Davutoğlu'na ittifak mesajı!

Kılıçdaroğlu'ndan HDP, Babacan ve Davutoğlu'na ittifak mesajı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Eğer olursa, ittifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak' diyerek Millet İttifakı'nın genişleyeceğini duyurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Liderlerle Söyleşi programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu burada gazetecilerin sorduğu ittifak sorularına da yanıt verdi.

 

Millet İttifakı’nın büyüyüp büyümeyeceği ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 

'İttifakın genişleyip genişlememesi bugünkü sorun değil. Yerel seçimlerde bir ittifak yoktu ama doğrudan doğruya oluştu. Önümüzdeki süre içinde normal seçimlerde yine oturur konuşuruz. İttifakın içinde kimler olur, kimler olmaz bugünden bir şey söylemek doğru değildir.

Şöyle bir gözlemim var; belli şeyleri adeta belli bir zaman diliminde ortaklaştırdık. Söylemler dahil. Örneğin güçlendirilmiş parlamenter söylem. Buna benzer ortaklaştırdığımız söylemler var. Bir araya gelerek ortaklaştırmadık.

Her bir parti kendi içinde tartışıp söylemini gerçekleştirdi. Bir baktım ki sözcükler farklı bile olsa aynı şeyleri dillendiriyoruz. Bu güzel bir şey. İleride uzlaşma kültürünü güçlendirmesi, uzlaşma potansiyelini yükseltmesi açısından son derece güzel.

 

HDP'YE YEŞİL IŞIK

 

HDP bizim ittifakın içinde değildi. HDP önümüzdeki süreç içinde nasıl bir pozisyon alır bilmiyorum. Sayın Sancar, ‘Millet İttifakı içinde değiliz, öyle bir düşüncemiz de yok. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimde oturulur, konuşulur’ diyor. O süreç geldiğinde zaten bu görüşmeler bir şekliyle gerçekleşir.

Şunu kabul etmemiz gerekiyor; HDP’yi bir anlamda Cumhur İttifakı kendi yanında tutmak için özel bir çaba harcıyor. O kadar ki, seçimlerde kırmızı bültenle aranan kişiyi TRT’ye çıkardılar. Buna benzer pek çok çabalar harcadılar. Bu milletin ferasetine güveniyorum. Bunu yemediler, oy için yapıldığını gördüler. Seçimler gelince oturulur hep beraber konuşulur, tartışılır, bir yol haritası belirlenir.

 

'İTTİFAK BÜYÜRSE BABACAN OLACAK, DAVUTOĞLU OLACAK'

 

Herkes rahat olsun. Bizim ittifakımızda Cumhuriyet Halk Partisi herkesin güvencesidir. Bu güvencenin yanında Temel bey olacak. Bu güvencenin yanında İYİ Parti ve Meral hanım da olacak. Bu güvencenin yanında Demokrat Parti olacak. Eğer olursa, ittifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak. ‘Aman ha sakın bunlara oy vermeyin, gelirse bunlar olacak’ diyorlar. Hiçbir şey olmayacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.