Kılıçdaroğlu'ndan Kadıköy'de PKK'ya destek veren HDP'liler ile birlikte mücadele çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan Kadıköy'de PKK'ya destek veren HDP'liler ile birlikte mücadele çağrısı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’ya destek arayan HDP ile birlikte mücadele çağrısında bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmeler yaptı. Kadıköy'de PKK’ya destek eylemi yapan HDP’ye yönelik polis müdahalesine değinen Kılıçdaroğlu, yaşananlara "6 milyon oy alan bir partinin genel başkanı kendi ilçesine giremiyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, PKK’ya destek arayan HDP ile birlikte mücadele çağrısında da bulundu.

Kadıköy'de toplanan bir grup HDP'li, cezaevindeki PKK'lılar için eylem yapmak istemiş, polis ve şahıslar arasında arbede yaşanmıştı.

PKK’ya destek veren HDP’lilere müdahale eden polise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi.

Yaşananları "Demokrasinin olmadığını gösteren temel bir olay" olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, "Bir partinin genel başkanı İstanbul'da Kadıköy'de kendi ilçe binasına giremiyor. Talimat verilmiş. Altı milyon oy alan bir siyasi partinin genel başkanı kendi ilçe binasına giremiyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Onlar şeytanlar ve bunu yapıyorlar ve bizler beraber mücadele edeceğiz. Polis arkadaşları asla suçlamıyorum onlara talimat verenler sorumlusu. Talimat verenin kim olduğunu, gücünü saraydan aldığını da çok iyi biliyorum. O nedenle bizler taşkınlığa kapılmadan, sağ duyu ile hareket ederek sandığı bekleyeceğiz. Sandık gelecek, oyumuzu kullanacağız saray ve şürekasını yolcu edeceğiz." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.