Kılıçdaroğlu'ndan kritik Brunson çıkışı

Kılıçdaroğlu'ndan kritik Brunson çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan son dakika Brunson açıklaması geldi. Kılıçdaroğlu, Brunson’un tahliyesine ilişkin flaş bir yorumda bulundu. İşte ayrıntılar;

Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'li rahip Brunson'ın serbest bırakılmasıyla ilgili "Darısı harp okulu öğrencileri ile er ve erbaşların başına” ifadelerini kullandı.

Amerikalı Papaz Brunson’un serbest kalmasının yankıları sürüyor. Siyasi liderler Brunson kararına ilişkin peş peşe açıklamalar yapıyor.

Kılıçdaroğlu, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu karar alındı görmemiz lazım. Darısı harp okulu öğrencileri ile er ve erbaşların başına" dedi.

PAPAZ BRUNSON SERBEST BIRAKILDI

Türkiye ile ABD arasında gerilime neden olan rahip Andrew Craig Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükümle birlikte yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakılan Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı.

"DARISI HARP OKULU ÖĞRENCİLERİNİN BAŞINA"

Kararla ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'dan bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "Mahkemeyi ve ayrıntıları izleme şansımız olmadı. Kararı görmemiz lazım. Hangi gerekçelerle bu karar alındı görmemiz lazım. Darısı harp okulu öğrencileri ile er ve erbaşların başına” diye konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.