Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce çıkışı "Kesinlikle..."

Kılıçdaroğlu'ndan Muharrem İnce çıkışı "Kesinlikle..."

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin ‘2023’te adayım’ yanıt verdi. 

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dünkü yazısında yeni parti kurma çalışmalarını yürüten Abdullah Gül-Ali Babacan ekibinin, “CHP ile anlaştık, 2023’te Abdullah Gül Cumhurbaşkanı adayı” dediklerini yazmıştı.

Selvi bugün Kılıçdaroğlu’nun bu iddiayı yalanladığını ifade etti.

Selvi’nin yazısının satırbaşları şöyle:

'Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı için Sayın Abdullah Gül’e söz verdiğiniz söyleniyor' dedim.

Kılıçdaroğlu hiç duraksamadan konuştu. 'Bu iddialar elbette doğru değil. Ki böyle bir şey mümkün de değil. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde dahi değiliz. Yani ortada ne seçim süreci var ne de bu konuyla ilgili bir çalışma. Ama zaman zaman insanlar gazetelerde, televizyonlarda aday olacaklarını açıklıyorlar. Siz nasıl izliyorsanız biz de öyle izliyoruz. Öte yandan bu konuda karar vermek tek başına benim yetkimde de değil. Malum, bizim kurumsal kimliğimiz oldukça güçlü. Tek adam partisi değiliz. Dolayısıyla oturur konuşuruz, tartışırız' dedi…

Cumhurbaşkanlığı seçimine daha 4 yıl olmasına rağmen tartışmalar sürüyor. Muharrem İnce şimdiden Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ilan etti. Çiçeği burnunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ismi ise İstanbul’dan ziyade Cumhurbaşkanlığı için konuşuluyor.

Peki Kılıçdaroğlu bunu nasıl karşılıyor? Kılıçdaroğlu’nun sesi tam bu noktada biraz yükseldi. Rahatsız olduğu belliydi. 'Asla doğru bulmuyorum. Bugünden Cumhurbaşkanlığını tartışmak doğru değil' dedi.

Neden doğru bulmadığını sordum.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarının erken başladığı görüşünde. CHP’nin bu tartışmaların içinde yer almasını doğru bulmuyor. Dört yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi yerine etkin bir muhalefet yapmayı daha doğru buluyor. Görüşmemizin sonunda ilk baştaki soruyu tekrar sorma ihtiyacı hissettim.

'Sözlerinizden sizin Cumhurbaşkanlığı adayı konusunda ne Sayın Gül’e ne İmamoğlu’na ne de herhangi bir kimseye bir sözünüz olmadığını sonucunu çıkarabilir miyiz?” diye sordum. Kılıçdaroğlu gayet net konuştu. “Tabii. Yok öyle bir şey' dedi. 

 


SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.