Kılıçdaroğlu’ndan ‘PYD terör örgütü müdür?’ sorusuna flaş cevap

Kılıçdaroğlu’ndan ‘PYD terör örgütü müdür?’ sorusuna flaş cevap

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kılıçdaroğlu, ‘PYD terör örgütü müdür? Sorusuna flaş bir yanı verdi. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kurultayın ardından partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, gündemde ki konulara ilişkin açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelttiği soruya da cevap verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik "PYD/YPG terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla" sözlerine ilişkin şu açıklamayı yaptı.

"Genelde kısır tartışmalara girmem. Doğru da bulmam. Ama Erdoğan bir türlü dilini kontrol edemiyor. Bitlis’te konuşmuş. Ey Bay Kemal diyor; Buyur Recep Bey. ’PYD/YPG terör örgütü müdür? Yiğitsen açıkla’ Vallahi de billahi de ben yiğidim. Anadolu’nun Köroğlusuyum, Efesiyim. Hiç endişem yok. 50 sefer söyledim, meydanlarda, televizyonlarda söyledim. Bunlar terör örgütüdür. Ben sana soracağım. Gerçekten sen yiğit misin, değil misin? Sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey. Bu garip Kemal’in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun. Niçin? Yalan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden adama yakışmaz. Sen hala El Nusra terör örgütü müdür, değil midir, söyleyemiyorsun.”

PYD’nin terör örgütü olduğuna ilişkin ilk kararın Mardin’de çıktığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Burada PYD terör örgütü olarak tanımlanıyor. Ardından Yargıtay’a geliyor, burada da PYD/YPG/PKK terör örgütüdür diyor. 21 Mayıs 2015’te. Bir mahkeme kararı kabul PYD’nin terör örgütü olduğunu kabul ediyor. Bu karardan sonra Yargıtay’ın bu kararından sonra bunlar PYD’nin başkanı Salih Müslim’i Ankara’ya davet ediyorlar. Ben sana soruyorum Bay Recep, sen mahkeme kararına rağmen terör örgütü saymasına rağmen sen hangi vatansever duygularla Salih Müslim’i Ankara’ya davet ettin, ayağına halılar sersin. Yiğitsen açıkla. Ey Amerika diye bağıran Cumhurbaşkanı, Amerika dönüp sorsa sen PYD’nin liderini Ankara’ya davet ettin. Sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun? Eğer bu terör örgütü ise senin onu tutuklatman gerekmiyor muydu? Her ağzımı açtığımda dünya kadar laf eder ben ona diyorum ki, sen FETÖ’ye, PKK’ya, El Nusra’ya, IŞİD’e yardım ve yataklık yaptın, mahkemeye veremiyor. Sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın diyorum, mahkemeye veremiyor. Mahmut Tanal karşımda oturuyor. Salı günü dilekçeni ver. Mahkeme kararlarını da vereceğim. O karardan sonra Salih Müslim’i buraya kim davet ettiyse işbirliği içindedirler" değerlendirmesinde bulundu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.