Kılıçdaroğlu'ndan 'Yedili Masa dağıldı' itirafı! 'Gerekirse 26'lı masa kuracağım'

Kılıçdaroğlu'ndan 'Yedili Masa dağıldı' itirafı! 'Gerekirse 26'lı masa kuracağım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız ittifak yokmuş gibi çalışmaya başlamalılar" ifadeleriyle ittifakın dağıldığını ima etti. Kılıçdaroğlu gerekirse yeniden 26'lı masa kuracağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı karşısında aldıkları seçim yenilgisi sonrası kongreye hazırlanan İYİ Parti'de, parti içi kavgaların yanında 'ittifaka devam edilecek mi yoksa sonlandırılacak mı' tartışması da patlak verdi.

CHP yandaşı gazeteci İsmail Saymaz, yaptığı açıklamada, kongre sürecine dair kulis bilgilerini paylaşıp, Akşener'in kongrede yapacağı konuşmada Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edeceğini ifade etti.

"Meral Akşener kongrede Millet İttifakı'ndan ayrılışını ilan edecek." diyen Saymaz, "O konuşmada bu ittifaka dair, seçim sürecine dair sert ve köşeli cümleler kuracak." şeklinde konuştu.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, geride kalan gün bu iddiayı destekler nitelikte yaptığı açıklamada, "İstanbul, Ankara ve diğer belediyeleri bizim sayemizde aldınız" imasında bulunup, "Biz İYİ Parti olarak seçim ve belediye kazanmak, yereldeki gücümüzü göstermek istiyoruz" sözleriyle "Yerel seçimlere ayrı girebiliriz" mesajı verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti kanadından yapılan 'ittifak dağıldı' imalarına katıldığı canlı yayında değindi. Günün koşullarına göre değerlendirme yapacaklarını belirten CHP lideri, "Bütün belediye başkanı arkadaşlarımız ittifak yokmuş gibi çalışmaya başlamalılar" ifadeleriyle ittifakın dağıldığını ima etti.

Kendisine yöneltilen eleştirilere de değinen, "6 değil, 16 değil 26'lı masa kurarım gerekirse. Ne var bunda?" dedi.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.