Kılıçdaroğlu'ndan yeni partilerle ittifak mesajı: "Davutoğlu ve Babacan demokrasiden yana"

Kılıçdaroğlu'ndan yeni partilerle ittifak mesajı: "Davutoğlu ve Babacan demokrasiden yana"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisini kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti hazırlığında olan Ali Babacan’ın demokrasiden yana tavır aldıklarını söyledi. Ayrıca 'Demokrasiden yana olanların işbirliği yapmaları gerekir' açıklamasını yaptı

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen CHP lideri, Türkiye’nin demokrasiden yana olanlar ve otoriter rejimden yana olanlar bağlamında ayrıştığını savunarak, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve partisini kurmak adına çalışmalar yürüten Ali Babacan’ın parlamenter demokrasiden yana oldukları açıklamasını yaptığını anımsattı.

 

 

“DEMOKRASİ ÜZERİNE UZLAŞACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, “Bu bizi memnun ediyor. Türkiye’nin geleceğine aynı pencereden bakıyoruz. A veya B partisinin iktidarından çok Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu bir rejimi ihya etmelidir. Demokrasiden yana olanların işbirliği yapmaları gerekir… Önce demokrasi üzerinde uzlaşacağız. Kişiler gelip geçicidir” dedi.

 

 

Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Davutoğlu ile bir kez görüştüğünü, Ali Babacan ile hiç görüşmediğini, bir sağlık sorunu nedeniyle de eski Cumhubaşkanı Abdullah Gül ile telefonda görüştüğünü belirtti. Açıklanan asgari ücretle ilgili de, “asgari ücret aslında açlık sınırını belirleyen ücret haline geldi” değerlendirmesini yaptı.

 

 

Yaşanan krizin faturasını emekli, memur, işçi, esnaf ve çiftçinin ödediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Saray, çevresi, devletten dolar basında ihale ve garanti alanlar. Paralarını Londra’ya götürüp lüks villalar alanlar. Bunlar da kazananları. Saray kazananların arkasında duruyor. Yoksullardan elde ettiği tasarrufu, ödemesi gereken parayı kısarak eksik ödeyerek kaynakları bir şekilde bu tarafa aktarmış oluyor” diye konuştu.

 

 

SAVUNMA SANAYİ ERDOĞAN VE AİLESİNİN ELİNDE

Kılıçdaroğlu, “Erdoğan ailesi ve yakın çevresi ele geçirdi büyük ölçüde. Tank Palet Fabrikası da bunlardan birisidir” dedi. Aynı zamanda Tank Palet Fabrikası’nın kiralanacağının söylenmesine karşın Ethem Sancak’ın kira ödemeyeceğini söylediğine de dikkat çekti. Ayrıca “Düşünün Erdoğan yalan söylüyor, Ethem sancak doğruyu söylüyor. Şu geldiğimiz hale bakın. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi toplumu aldatıp kandırıyor. Erdoğan da dönüp bana diyor ki Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Pes yani” diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.