Kılıçdaroğlu'nu rezil edilen Faik Öztrak istifa edecek mi?

Kılıçdaroğlu'nu rezil edilen Faik Öztrak istifa edecek mi?

Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasındaki üç bakanlık ve MİT Başkanlığı protokolüne ilişkin ortaya çıkanlar sonrası tartışma büyüyor. Fatih Altaylı son yazısında CHP Sözcüsü Faik Öztrak'e seslendi.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile seçim dönemi yaptığı görüşmelerde “3 bakanlık ve MİT Başkanlığı” için protokol imzaladıklarını açıklaması büyük yankı uyandırmıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise, "İki protokolde de üç bakanlık ve MİT Müsteşarlığına dair bir düzenleme, bir madde bulunmamaktadır" diyerek Özdağ'ı yalanlamıştı.

Özdağ, bu açıklamaya ilişkin de "Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu ile görüşseydi böyle bir açıklama yapmazdı. Kılıçdaroğlu kazansaydı ben İçişleri Bakanı'ydım" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili “İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol. O konuda kamuoyuna açıklama yapamam. Faik Öztrak’ın haberi yoktu” sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Gazeteci Fatih Altaylı söz konusu gelişmeyi köşesine taşırken, protokolü yalanlayan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'a seslendi, "Rezil edilen Öztrak istifa edecek mi!" diye sordu.

 

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

 

"Ümit Özdağ “İkinci turda destek karşılığı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşmıştık. Zafer Partisi’ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığını verecekti” diye bir açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak hemen bir açıklama ile yanıt verdi.

“İki protokol yaptık ama üç bakanlık ve MİT müsteşarlığının verileceğine dair bir madde ve düzenleme yer almamaktadır” dedi.

Ben de buradan “Ümit Özdağ bu belgeyi açıklamak zorundadır” diye bir çağrıda bulundum.

Ve dün gece Kemal Kılıçdaroğlu “Evet Ümit Özdağ ile anlaşmıştık. Üç bakanlık ve MİT’i kendilerine verecektim” dedi.

Bu durumda CHP Sözcüsü Faik Öztrak hepimize açık, aleni bir yalan söylemiştir.

Parti sözcüsü olarak söylediği bu yalan bir gün sonra kendi genel başkanı tarafından ortaya çıkarılmış, yalancılığı tescillenmiştir.

Yok eğer yalan söylememişse bu da vahimdir.

CHP Genel Başkanı, partideki en yakın adamlarından bile gizli kapaklı işler çevirmekte, sözler vermekte ve bu sözleri verdiğini genel başkanı olduğu parti ile bile paylaşmamaktadır.

Bu durumda bir liralık onuru olan bir parti sözcüsü o anda sözcülük görevinden istifa eder.

Bu rezaletin ortaya çıkmasından sonra Faik Öztrak hâlâ Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemeye devam edecek mi onu de merak etmiyor değilim.

Bir diğer merakım ise Kılıçdaroğlu’nın daha kimlere ne sözler verdiği."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.