Kılıçdaroğlu'nu sarsacak gelişme! Akşener'den yeni ittifak kararı

Kılıçdaroğlu'nu sarsacak gelişme! Akşener'den yeni ittifak kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, parti tabanındaki HDP ittifakı rahatsızlığına kayıtsız kalmadığı ve bu nedenle yeni bir ittifak peşinde olduğu iddia edildi.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin içerisinde yer aldığı Millet İttifakı'nda olaylar dinmiyor. Millet İttifakına gizliden destek verdiği ortaya çıkan HDP'nin ardından İYİ Parti'nin ve Saadet Partisi'nin tabanı bu ittifaktan rahatsız oldu.

HDP ise son zamanlarda yaptığı 'biz destek vermesek başarılı olamazlar' minvalinde açıklamalarla tabanı iyice rahatsızlığa sürükledi. HDP'nin mesajları özellikle İYİ Parti içerisinde HDP'ye olan tepkiyi alevlendirdi.

 

İYİ PARTİ YENİ ARAYIŞTA İDDİASI!

 

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya yeşil ışık yakmasının tartışmaları artırdığı Millet İttifakı’nda İYİ Parti’nin yeni bir arayışa geçtiği ifade ediliyor.

Siyaset kulislerinde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, parti tabanındaki rahatsızlığa kayıtsız kalmadığı, bu nedenle yeni bir ittifak peşinde olduğu belirtiliyor.

Meral Akşener’in; İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile yeni bir ittifak oluşturmak istediği öne sürülüyor.

 

AMAÇ HDP'Yİ DEVRE DIŞI BIRAKMAK

 

Yeni kurduğu ittifakın merkezinde yer alıp kontrolü ele geçirmeyi amaçlayan Meral Akşener'in, daha sonra CHP'yi de bu ittifaka davet edebileceği, böylece HDP'nin devre dışında tutulacağı ifade ediliyor.

 


YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum