'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamıyoruz' diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa etti

'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamıyoruz' diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı istifa etti

Cihan Paçacı istifa etti. Paçacı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini bıraktı. Paçacı, bugün verdiği bir röportajda 'Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylamıyoruz' demişti...

 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İlişkiler Başkanı Cihan Paçacı, partideki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifasını duyurdu.

Paçacı, bugün verdiği bir röportajda, İYİ Parti'nin 'cumhurbaşkanı adayı' politikalarına dair görüşler sunmuş ve partisinin eğiliminin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan yana olduğunu belirtmişti.

Paçacı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda da parti içinde çekinceler olduğu yorumunu yapmıştı.

 

Cihan Paçacı'nın açıklamaları şöyle:

 

"Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum.

Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım."

 

CİHAN PAÇACI NE DEMİŞTİ?

 

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuşan Cihan Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey'e itiraz görüyoruz, 'Dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'Dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'Var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İYİ Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullandı.

 

"PARTİ KURULLARI KEMAL BEY'İ ONAYLAYACAK NOKTADA DEĞİL"

 

Paçacı, Alçı'nın, "Sayın Akşener ve İYİ Parti, Kemal Bey'in adaylık talebi masaya geldiğinde ne yapacak?" sorusuna ise "Nagehan Hanım, parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil ama bu nihai olarak böyle devam edecek anlamına da gelmiyor. Meral Hanım konuyu yetkili kurullara getirecek, orada nihai karar alınacak" cevabını verdi.

 

AÇIKLAMA GÜNÜ MANİDAR

 

İYİ Partili Paçacı'nın gündeme bomba gibi düşen bu çıkışının 6'lı Masa'nın adayı konuşmak için toplandığı güne denk gelmesi dikkat çekti. Konuyla ilgili Akşener cephesinden bir açıklama yapılıp yapılmayacağı merakla bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.