Kılıçdaroğlu'nun ağırladığı firari FETÖ sanığının annesi Fransa'da FETÖ eylemine katıldı

Kılıçdaroğlu'nun ağırladığı firari FETÖ sanığının annesi Fransa'da FETÖ eylemine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun makamında ağırladığı FETÖ sanığı Taha Furkan Çetinkaya'nın annesi Melek Çetinkaya Fransa'da FETÖ eylemlerine katıldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davalarda Sultanbeyli dosyası kapsamında yargılanan askeri öğrencilere verilen müebbet hapis cezasını bozmuş, kararın ardından darbe girişimine katılan 66 eski askeri öğrenci tahliye edilmişti.

 

YASADIŞI YOLLARDAN YURTDIŞINA KAÇTI

 

Cezaevinden çıkan isimlerden biri de Taha Furkan Çetinkaya olmuştu.

Çetinkaya, annesi Melek Çetinkaya ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun makamında ağırlayıp sarıldığı FETÖ’cü Hava Harp Okulu öğrencisi Taha Furkan Çetinkaya daha sonra yasadışı yollar kullanarak Yunanistan’a kaçtı. Annesi Melek Çetinkaya ise normal yollarla yurtdışına çıkış yaptı.

 

FRANSA'DAKİ FETÖ EYLEMLERİNDE KONUŞTU

 

Melek Çetinkaya, Fransa'da FETÖ'cülerin gerçekleştirdiği eylemlerde ortaya çıktı. Strazburg'ta AİHM'in önünde örgüte destek için toplanıp eylem yapan gruba katılan Çetinkaya, yaptığı konuşmada Türkiye'yi karaladı.

 

"GÜLEN'E TERÖRİST DİYEMEM" DEMİŞTİ

 

Melek Çetinkaya, yaklaşık 4 yıl önce Habertürk televizyonunda konuk olduğu programda "Ben Fetullah Gülen'i tanımadığım için ben Fetullah Gülen teröristtir diyemiyorum. Benim komşularım oldu cemaatten. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum. Terörist olduklarını düşünmüyorum" demişti.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.