Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Elçi'nin 'özerklik' çıkışına CHP'den açıklama

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Elçi'nin 'özerklik' çıkışına CHP'den açıklama

"Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir." sözleriyle tepki çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı Nuşirevan Elçi hakkında CHP Sözcüsü Faik Öztırak'tan açıklama geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Rûdaw’a verdiği röportajda ‘özerklik’ sözleri ile tepki çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Nuşirevan Elçi’nin sözleri hakkında açıklama yaptı.

Parti genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyen Öztırak “Şunu açıkça ifade edeyim, Genel Başkanımızın, parti sözcüsü olarak benim ve grup başkan vekillerimizin dışında her beyan, ancak şahsi görüşü yansıtır. Partimizi hiçbir şekilde bağlamaz. Bu konunun partimizin de gündeminde olmadığını ilgili danışman ifade etmiş” ifadelerini kullandı.

 

ELÇİ NE DEMİŞTİ?


Elçi Barzanilerin yayın organı Rudaw’a verdiği röportajda şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“Zaten CHP iktidar olmadığı sürece bu sorunu çözemez. Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı. Hem Kürtler için hem de diğer halklar için yetkilerin dağıtılması zaten gerekli. Bunun yanı sıra Kürtçe anadilde eğitim  konusunda adımların atılması gerekir. Türkiye zaten bugün bunları gerçekleştirebilecek durumda. Belki eskiden kadroları yoktu, imkanları yok, ekonomik gerekçeler vesaire ileri sürebilirler ancak Türkiye bugün bu imkanlara sahip. Bugün Kürt sorununun çözümü de çok kolay, neden? Bugün Türkiye’deki Kürtler arasında bağımsızlık isteyenlerin sayısı çok az. Bağımsızlık, ayrılık  olmadığı sürece sistem içerisinde Kürtlerin haklarını elde etmesi de gayet kolaydır. Velev ki bugün Türkiye Ortadoğu’da böyle kalmış. Bugün Edirne’den öteye gittiğimizde bu tür konuları konuşursak bize gülerler. Anadilde eğitim hakkı zaten üzerinde konuşulması bile gerekmeyen bir mesele gibi.”

 

TÜRK BAYRAKLARINI KALDIRTTI


Öte yandan Elçi’nin röportaj sırasında Türk bayraklarını kaldırttığı da ortaya çıkmıştı.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.