Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine Akşener'den çarpıcı yorum: Gerek yoktu

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü teklifine Akşener'den çarpıcı yorum: Gerek yoktu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM Başkanlığı'na sunulan başörtüsü kanun teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Konuk olduğu programda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan başörtüsü kanun teklifiyle ilgili ilgili dikkat çeken bir çıkışa imza attı.

 

"TUTUMUNA SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK"

 

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, başörtü sorununun Türkiye'de çözülmüş bir konu olduğuna vurgu yaparak Kılıçdaroğlu'nun çıkışı hakkında şu ifadelere yer verdi:

 

"Tutumuna söyleyecek sözüm yok. O bir helalleşme yolcuğuna çıktı. Saygım var. Ben de bazı şeyleri hatırlatmakla kendimi görevli görüyorum. Ben de yapılan her türlü eksiğin karşısında durdum. Ama ben de başka şeyleri hatırlatmak durumundayım. Bu ülkede Rize vekili başkanı açılım yapmayın dedi. Hepimiz bir Kürt kadın alalım dedi. Ve hiçbir şey olmadı bir arkadaşa.

 

"KANAYAN YARALARA BAKMAK DURUMUNDAYIZ"

 

Cumhuriyet bize eğitimde fırsat eşitliği sundu. Parası varsa okutulan bir ülke haline döndük. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine kanayan yaralara bakmak durumundayız. Kılıçdaroğlu'nun duruşunu biliyoruz zaten. Bence gerek yoktu. Çok büyük acılar çekildi bu ülkede. Ben dahil çok farklı bir tutum göstermeliydim diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞÖRTÜ ÇIKIŞI

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yayınladığı video ile başörtü çıkışında bulundu.

Türkiye'nin bazı "yaralarının" olduğunu ve bu yaraları kapatmanın ülkeyi "birleştireceğini, güçlendireceğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Helalleşme tam olarak bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar, adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları kapatacak ki millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım. Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu.

 

"ÖĞRENMEYİ BİLDİK"

 

Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz."

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.