Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Ahmet Nazif Yücel'in Haşdi Şabi lideri ile fotoğrafı çıktı!

Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Ahmet Nazif Yücel'in Haşdi Şabi lideri ile fotoğrafı çıktı!

Kılıçdaroğlu'nun danışman olarak atadığı Ahmet Nazif Yücel'in İran destekli Haşdi Şabi örgütü liderlerinden Ebu Mehdi el-Mühendis'le çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 yaşındaki avukat Ahmet Nazif Yücel'i genel başkan danışmanı olarak atadı. Partide bir dönem Kayseri delegeliği yapan Yücel, CHP adına Suriye ve Irak'ı dolaşmış, bu ülkelerdeki çeşitli isimlerden Kılıçdaroğlu'na mesaj getirmişti.

Yücel'in Türkiye'ye yönelik tehditleriyle tanınan İran destekli Haşdi Şabi örgütü liderlerinden Ebu Mehdi el-Mühendis'le çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden oldu. 

O fotoğrafta Ahmet Nazif Yücel, Şii milis lideriyle birlikte görülüyor.

 

ahmet-nazif-yucel-clmk-cover.jpg

 

TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMİŞTİ

 

Şii örgütlerin çatı oluşumu olarak bilinen Haşdi Şabi örgütü, Irak ve Suriye'de İran adına faaliyet yürütüyor. CHP'li Ahmet Nazif Yücel'in birlikte poz verdiği Ebu Mehdi el-Mühendis, "Türkiye Irak'tan çekilmezse Türk ordusunu hedef alırız", "Türkiye'yi roketlerle vururuz", "Savaşı Türkiye'nin içine taşırız", "Erdoğan'a ölümcül bir darbe indiririz" şeklinde tehdit mesajları yayınlayan Şii örgütün çok önemli bir lideriydi. 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.