Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına FETÖ'den hapis!

Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanına FETÖ'den hapis!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul silahlı terör örgütüne üye olma suçu nedeniyle 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından FETÖ'nün İstanbul Üniversitesi yapılanmasına ilişkin yapılan dava yeniden görüldü.

Davada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanı Fatih Gürsul silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.

Davadaki savunmasında savcının mütalaasında yer verdiği suçlamaların dayanağının bilirkişi raporu olduğunu belirten Gürsul, "Yaklaşık 5 yıldır söylüyorum, 2015 yılında sıfır olarak aldığım telefonda, 2014 yılında Bylock kullanıldığı söyleniyor. Benim telefonu sıfır aldığıma dair fatura var. Raporda faturaya bile değinilmemiş" dedi.

Kendisinin iOS telefon kullanmasına rağmen raporda Android telefon kullandığının iddia edildiğini belirten Gürsul, "Bilirkişi raporu kendiyle de çelişmektedir. Ben bilirkişinin adil ve bağımsız olarak rapor hazırladığına inanmıyorum. Bilirkişi raporunun bu kadar çelişkili olmasını da sizlerin takdirine bırakıyorum. Beraatımı talep ediyorum. Mahkemenizden aksi takdirde ise yeniden rapor alınmasını istiyorum" diye konuştu.

 

CEZA 1 YIL DÜŞÜRÜLDÜ

 

Hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verilen Gürsul'un cezası 6 yıl 3 aya düşürüldü. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.