Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşim' dediği o isim DHKP-C hücresinde basıldı

Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşim' dediği o isim DHKP-C hücresinde basıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'kardeşim' dediği Nuriye Gülmen, terör örgütü DHKP-C'nin üs olarak kullandığı İdil Kültür Merkezi’ne düzenlenen baskında gözaltına alındı. 

Polis ekipleri terör örgütü DHKP-C'nin üslerinden biri olan Okmeydanı'ndaki İdil Kültür Merkezi’ne baskın düzenledi. Operasyonda olağanüstü hal kapsamında çıkartılan kanun hükmünde kararname (KHK) ile kamu görevinden ihraç edilen ve ardından açlık grevi yapan Nuriye Gülmen yakalandı.

Güvenlik güçleri, terör örgütünün faaliyetlerini yürüttüğü sözde kültür merkezinin alt katında işletilen bir kafeden hızlı bir şekilde geçerek üst düzey yöneticilerin bulunduğu kata ulaştı. DHKP-c'nin Örgüt Yapılanmaları ve Direniş Meclisi Sorumlusu Nuriye Gülmen, örgüt yöneticileriyle toplantı yaparken gözaltına alındı.

 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesine sevk edilen şüpheliler nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Burada ifadeleri alınan 6 şüpheliden Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

 

KILIÇDAROĞLU 'KARDEŞİM' DEMİŞTİ

 

DHKP-C baskınında yakayı ele veren Nuriye Gülmen hakkında açlık grevi yaptığı dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'kardeşim' ifadesini kullanmıştı.

 

 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.