Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından 4 önemli isim Parti Meclisi'ne giremedi

Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarından 4 önemli isim Parti Meclisi'ne giremedi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Parti Meclisi'ne giremedi.

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda dün gece oy sayımının sona ermesiyle Parti Meclisi üyelerinin listesi belli oldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun son A Takımı içerisinde yer alan mevcut Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin tamamı Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer almasına rağmen CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan, Ahmet Ünal Çeviköz, Yıldırım Kaya ve Aykut Erdoğdu, Parti Meclisi'ne giremedi.

 

AYKUT ERDOĞDU KOTAYA TAKILDI

 

Aykut Erdoğdu PM seçiminde 499 oy alara 52'inci sırada yer almasına rağmen cinsiyet ve genç kotasına takılarak Parti Meclisi'ne giremedi. Ahmet Ünal Çeviköz 278 oyla 87'inci sırada, Yıldırım Kaya 202 oyla 56'ıncı sırada, Tuncay Özkan ise 477 oy alarak 59'uncu sırada yer alarak ilk 52 kişilik PM listesine giremedi.

 

6 İSİM LİSTEYİ DELDİ

 

Eren Erdem, Gökhan Günaydın, Gaye Usluer, Aylin Nazlıaka, Müslim Sarı ve Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini delerek CHP PM'ye girdiler.

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde dikkat çeken bir diğer isim olan İstanbul Beykoz'dan Sevgi Kılıç oldu. Başörtülü olan Kılıç, 1993 doğumlu ve kadın ve gençlik kotasından Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer aldı. Kılıç 365 oyla PM'ye seçilerek CHP yönetiminde ilk başörtülü olan isim oldu.

 

İŞTE SON LİSTE

 

CHP'deki Kadın kotası nedeniyle % 33 oranında kadın bulunma şartı gerekiyor. Kadın kotası yanı sırada yüzde 20'de gençlik kotası gerekiyor. Bu nedenle kadın ve gençlerin girebilmesi için bazı isimler liste dışı kaldı.

 

CHP Parti Meclisi seçimleri sonucunda en çok oyu 982 oyla Faik Öztrak alarak birinci sırada listede 1 sırada yer alırken, yedek adaylar cinsiyet ve genlik kotası uygulanmış hali şu şekilde sıralandı:

 

faik-siyasetcafe.jpg

faik-siyasetcafe2.jpg

faik-siyasetcafe3.jpg

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.