Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de HDP ile TKP çekişiyor

Kılıçdaroğlu’nun memleketi Tunceli’de HDP ile TKP çekişiyor

EMAX Araştırma Şirketi’nin son anketinde en çok dikkat çeken Kemal Kılıçtaroğlu’nun memleketi Tunceli’de HDP ile TKP çekişirken CHP ise ancak üçüncü parti olarak yer aldı.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala EMAX Araştırma Şirketi “Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi” yerel seçim anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

EMAX Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimleri için 8-12 Mart 2019 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde yer alan illerde, önceden hazırlanmış soru formuna bağlı olarak bilgisayar destekli telefonla anketi gerçekleştirdi.

İşte bu anket sonuçlarında en çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun memleketi Tunceli sonuçları dikkat çekti. Ankete göre Tunceli’de HDP ile TKP adayı çekişirken CHP ise ancak üçüncü parti durumunda yer aldı.  

emax-tunceli-siyasetcafe.PNG

CHP SON ANDA MAÇOĞLU'NDAN VAZGEÇTİ

Öte yandan, Tunceli’de aday belirleme sürecinde CHP'nin, TKP'li Maçoğlu'nu desteklemesi bekleniyordu. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de kendi adayını gösterdi.

Şehirde oyların bölüneceği korkusu nedeniyle, terör örgütü PKK uyarı ve tehditlerde bulunmaya başladı. PKK adına konuşan Kaytan TKP’li Maçoğlu’nun adaylıktan çekilip HDP’yi desteklemesini istedi.

PKK'DAN TKP ADAYINA ÇEKİLME TEHDİDİ 

Terör örgütü PKK'nın sözde liderlerinden Ali Haydar Kaytan, Fatih Mehmet Maçoğlu’nun adaylıktan çekilmesini istediği açıklamada şunları söyledi:

“Şu anda göstermesi gereken en doğru tutum, adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir. Maçoğlu’nun güç birliği dışında hareket etmesi kendisi açısından doğru olmayacaktır. Maçoğlu’nun adaylıktan çekilerek HDP’yi desteklemesi, kendisine gösterilen özel savaş amaçlı bu tür sahte destek ve sevgileri de boşa çıkaracaktır. Maçoğlu’nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum, adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.