Kılıçdaroğlu'nun Temelli'nin açıklamalarına cevabı yine şaşırttı

Kılıçdaroğlu'nun Temelli'nin açıklamalarına cevabı yine şaşırttı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin CHP adayları hakkındaki açıklamasına, "Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez" diye şaşırtıcı bir cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin "Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz" açıklamasını ilginç bir açıklama ile değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında gündeme dair konuları değerlendirdi.

Kemal Kılıçtaroğlu’na, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin “Mansur Yavaş da bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP’lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür. Ekrem İmamoğlu seçilmişse, bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürdün oyuyla seçilmiştir” açıklaması hatırlatıldı.

Bu açıklamalar üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’na “Gizli bir ittifakın gün yüzüne çıkması şeklinde değerlendiriyor iktidar veya Cumhur İttifakı cephesi diyelim. Siz Sayın Temelli’nin o açıklamalarını duyduğunuz an ne hissettiniz?” sorusu yöneltildi. 

Ancak Kılıçtaroğlu, kendi ittifak ve partisinin adaylarıyla ilgili bu kadar ciddi bir açıklamaya karlı ilginç ve geçiştirici bir cevap verdi. 

BU BİZİ PEK FAZLA İLGİLENDİRMEZ

“Bir siyasi partinin Eş Genel Başkanı açıklama yapmış bu bizi pek fazla ilgilendirmez” diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Biz her seçmenin oyunu istiyoruz. Sadece ben istemiyorum diğer partilerde istiyorlar. O nedenle biz sandıkta ittifak dedik. En çok ben seçim meydanlarında AK Partili seçmenlere ve milliyetçi seçmenlere hitap ediyorum. Onlara çağrı yapıyorum. Ayrıca hiçbir vatandaşın oyu bir partinin siyasi ipoteği altında değildir. CHP oy kullanacak olan her vatandaşın oyuna taliptir.”

ERDOĞAN’IN “KÜRTLERİN TAMAMI TERÖRİSTTİR” DEDİĞİ İDDİASI

Kemal Kılıçtaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kütlerin tamamı terörist olduğunu söylediğini iddia ederek, “Etnik kimlik üzerinden bir siyaset güdülüyorsa, Kürtlerin oyu kabul edilemez, tamamı teröristtir diye söylüyorsa Erdoğan ülkesine ihanet ediyor demektir. Ben onun yaptığı gibi siyaset yapmam, insanları kutuplaştırmam, germem insanları.” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu ciddiye almama ve geçiştirici cevapları CHP-HDP arasındaki gizli ittifakının devam etmesi için çıkan çatlak seslerin üzerinin örtülme çabası olarak yorumlandı. 

İYİ PARTİ İLE NASIL ÇALIŞTIKLARINI BİLMİYORUM

“Yukarıda her şey yolunda gibi ama sahaya baktığınızda durum nedir? İmamoğlu’nun ya da Yavaş’ın seçim kampanyalarında İYİ Parti teşkilatı nasıl çalışıyor?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi; 

“Nasıl çalıştığını bilmiyorum ama çalışıyorlar. Büyükşehir belediye başkan adaylığı eğer İYİ Parti’deyse bizim arkadaşlar seçmen kitlesine ‘İlçede bana büyükşehirde şuna oy ver’, veya diğer parti ‘İlçede bana büyükşehirde şuna oy ver’ diyor. Bu ne kadar tutar ne kadar tutmaz seçim sonucu göreceğiz bunu.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.