Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına Bakan Soylu ve Ömer Çelik'ten sert tepki!

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına Bakan Soylu ve Ömer Çelik'ten sert tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu iddiasına cevap verdiler.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddiasıyla ilgili olarak konuştu. Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken, 'Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır.' ifadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

 

'Anayasal bir kurum olan ana muhalefet partisi genel başkanı her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışmaktadır. Meclis'te çıktı, bu Meclis'te yüzü aşkın ByLock'çu milletvekilleri vardır dedi. Çıktı; Külliye'ye giden bir CHP'liden bahsetti yalandı, ismini de telaffuz edemedi. Tutuklu gazetecilerle ilgili bir liste yayınladı, aslında bir terörist listesi olduğu apaçık ortadaydı.

Mersin'deki yaşanan olay söz konusu, bir tek cümle söylemedi.

Bu ülkede darbe oldu, Menderes idam edildi. Ailelerinden kaç kişi mahkeme bastı? Bu ülkede Erdoğan'a siyasi yasak kondu, mahkeme bastı. Özal'a yapılmadık kalmadı. Hatta Demirel, Özal anayasa mahkemelerinden hep şikayet etti. Bunlar Yalova'da mahkeme bastılar, hakimi tehdit ettiler. Mersin'de, İstanbul'da, belediye terörist.

Birçok yerde belediyelere terörist yerleştirdiler, acaba kendi kitlemi bu yalanlarla başka bir noktaya çekebilir miyim endişesi içide. Bu ayıptır, bu yakışmaz. Neymiş, Türkiye cari açığını uyuşturucu ticaretiyle kapatmaya çalışıyor. Türkiye haritasıyla şırınganın yan yana olduğu dergiler dünyada yayınlandı.

 

'ULUSLARARASI BİR İSTİHBARAT OYUNUNA DÜŞMEKTEDİR'

 

Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur ve ana muhalefet başkanı bu oyuna düşmektedir. Her gün Türkiye'yi yalanlarla karartmaya çalışıyor.

Türkiye'nin uyuşturucusunu dörtte üçü sınırlarından girdiği Ağrı, Van ve Hakkari'de yakalıyor. 2016 tarihinde Türkiye'de uyuşturucu satıcılığından içeride yatan kişi sayısı 35-36 bindi, bu sayı bugün 110 bin. Cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonlarını gerçekleştirdik.

Sadece bu kadar mı? Başka bir şey daha yapıyoruz. 3 yıl önce başladığımız; her ilçeyi 32 kriterle derecelendiriyoruz. Bunu tamamen 32 kriterin sonuçlarıyla devam ettirmeye çalışıyoruz. Sadece bu değil.

Bütün bunlarla birlikte bizden en çok meselelerden biri zorunlu tedaviydi. Türkiye'de bu konuda hem arzla mücadelede hem aynı zamanda taleple mücadelede hem rehabilitasyonda Türkiye tarihinin en önemli dönemini yaşamaktadır.

Bak bakalım okulların önünde uyuşturucu satan var mı? Biz tüm satanlar ve içenlerle anket yaparız yakaladığımızda. Bütün bunlarla ilgili değerlendiririz ve buna göre politikalar ortaya koyarız. Bugün en iyi narkotik polisi anne diye bir projemiz var. Bu annelere ulaşmamız çocukların uyuşturucuya başladığını nasıl anlarlar, onları daha fazla bilgilendirmek için sağlıyoruz.

 

'HEM SUÇ DUYURUSNDA BULUNDUK HEM TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ'

 

Organize suç örgütü sadece uyuşturucuda çökertildi. Bu ayıptır ya, bu mücadeleyi yapan evlatlarımıza ayıptır. 24 saat uyumayan narkotik polislerimize ayıptır. Sen PKK ile kol kola gir, MLKP'nin adamlarını belediyelere yerleştir, terörist diye bütün gazetecileri zan altında bırak. Allah'tan korkusu yok bunu anlıyoruz, kuldan utanması yok bunu da anlıyoruz. Hem suç duyurusnda bulunduk hem tazminat davası açacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.

Fetullah Gülen'le görüşmedim dediği görüşmenin yapıp yapmadığını, bunun tanıkları var. Nerede, ne zaman ve kiminle. Bir diş muayenesinde sen kimle bir araya geldin? Burada o tarihte; ki 15 Temmuz girişimi olmadığı anda sen acaba 15 Temmuz girişiminin mottosu olan cümleyi kullandın mı kullanmadın mı?

 

'KILIÇDAROĞLU BİR YALAN VE SUÇ MAKİNESİDİR'

 

Büyükelçiler konusunda bir şey söyleyebilirler mi? Yarın öbür gün bunun ses kaydı çıkarsa, bir vatansever bunun ses kaydını mahkemeye gönderirse ne olur? Kılıçdaroğlu bir yalan ve suç makinesidir. Uyuşturucu ticareti suçu karşılıksız kalmayacaktır. Kendi başarısızlığını gölgelemek için yine, yeni, yeniden bir yalana ve iftiraya başvurdu. Peşini bırakmayacağız.'

 

'TÜRK SİYASİ TARİHİNİN EN VAHİM İDDİASI'

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti iddiasını eleştirdi. Çelik, "Kılıçdaroğlu, Türk siyasi tarihinin en vahim iddiasına imza attı" dedi.

Ömer Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu ticareti ile ilgili iddiası, Türk siyasi tarihinin en vahim açıklamalarından biridir. Demokrasilerde ana muhalefet partisi son derece kritik bir organdır. Sayın Kılıçdaroğlu'nun böylesine önemli bir organın işlevini yerlerde süründürmesine üzülüyoruz. Utanç verici bir iftiradır. Son derece ayıptır, yakışıksızdır ve provokatiftir. Kılıçdaroğlu özür dilemelidir.

Genel Başkan çıkmış, bunun cari açığı kapatmak için yapıldığını iddia ediyor. Utanç verici bir açıklama. Türkiye'nin güvenlik kurumlarını hedef alan utanç verici sözler siyasi hayatta bir siyasi parti genel başkanının ağzından bu yoğunlukta duyulmamıştır. CHP, ana muhalefet partisi olarak Türkiye'nin demokrasisine pozitif mesajlar vermesi gerekirken, muhalefet yaparken beğenmediği hususları söylerken, doğrusunu da söyleyecek kapasitede olması gerekiyor. Ama nerede devleti kötüleyen yaklaşım var onu ortaya koyuyorlar. Bir siyaset biçimiymiş gibi ortaya koyuyorlar. Bunun adı yıkım siyasetidir."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.