Kılıç'ın konuşmasına MHP'den ilk yorum

Kılıç'ın konuşmasına MHP'den ilk yorum

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın hukuk devleti ve yargı ile ilgili eleştirilerinin vicdanından gelen çığlıklar olduğunu ifade ederek, "Yarından itibaren Kılıç'ı linç kampanyası başlatacaklar. Hükümet ve AKP

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarına ilişkin mesajının Türk Devletini ve Osmanlı'yı ilzam ettiğini savundu.

Erdoğan'ın mesajının suçluluk psikolojisi taşıdığını ve başında bulunduğu milleti mahkum ettiğini öne süren Yeniçeri, "Bu vicdandan gelen bir açıklama olsaydı, önce kendi insanının acısına ortak olur. Tayyip Erdoğan, sırf karşı görüşte olduğuna inandığı için Berkin Elvan'ın ailesine taziye mesajı göndermiyor da bundan 100 sene önce meydana gelmiş bilmediği ve anlayamadığı olaylar için taziye gönderiyorsa bunda samimiyet yoktur" diye konuştu.
 
Erdoğan'ın mesajının insani olmaktan çok, Ermeni tezlerine haklılık kazandırır, diasporanın elini güçlendirir nitelikte olduğunu ifade eden Yeniçeri, "AKP'nin bu tavrı, 1915 olaylarına 'soykırım' demek için ön hazırlık niteliğindedir. Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı tarihini suçlayan açıklamaları kabul edilemez. Tarih de Vatan gibi bir bütündür, parçalanamaz" dedi.

Yeniçeri, gazetecilerin soruları üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, yüksek mahkemenin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Kılıç'ın sağduyulu ve hukuk devletinin ilkelerine uygun açıklama yaptığını ifade eden Yeniçeri, "Satır aralarında, Türkiye'de ciddi biçimde hukuk devletinin ve yargının partilileştirildiğini, kişiselleştirildiğini ifade ediyor. Yargının vicdanının işgal edildiğinden söz ediyor. Bu ciddi bir tespittir" dedi.
 
Kılıç'ın, iktidarın tutuklu milletvekilleri konusunda yasal değişiklikleri yerine getirmediğini ve bu sorunu Anayasa Mahkemesi'nin çözmeye çalıştığını söylediğini anlatan Yeniçeri, "İktidar 3 günde yasa çıkarıp Hakan Fidan'ı yargının elinden almayı beceriyor ama 8 milletvekili içerideyken hiçbir adım atmıyor" diye konuştu.
 
Özcan Yeniçeri, "Haşim Kılıç muhalefetin ortak Cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?" sorusunu, "Kılıç Anayasa Mahkemesi Başkanıdır, Anayasa Mahkemesi Başkanı olarak kalacaktır ve kalmalıdır" şeklinde yanıtladı. Gerek CHP gerek MHP'nin adaylarını belirleyip zamanı gelince kamuoyunun önüne çıkaracağını belirten Yeniçeri, "Kılıç'ın ifadelerinin siyasi ve çıkara yönelik ifadeler olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Hukuk adamının vicdanından gelen çığlıklardır" ifadesini kullandı.


Kılıç'ın doğru ve ciddi eleştirilerde bulunduğunu dile getiren Yeniçeri, "Göreceksiniz, yarından itibaren Kılıç'ı linç kampanyası başlatacaklar. Hükümet ve AKP paralel yerine Anayasa Mahkemesi'ni koyacaktır" dedi.


Haşim Kılıç'ın yargının yıpratılmasıyla ilgili değerlendirmeleri de hatırlatılan Yeniçeri, "Hapistekiler 'bizi paralel yargı mı, yasalar mı yargıladı' diye soruyorlar. Yargıya güvensizliği Başbakan başlatmıştır. Adaleti çekerseniz bir devleti yıkarsınız. Adaleti göz bebeği gibi koruması gerekenlerin başında iktidar gelmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.