Kilis İHH'da polis araması

Kilis İHH'da polis araması

VAN merkezli, İstanbul, Kilis, Adana, Gaziantep ve Kayseri'de El Kaide terör örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aralarında İHH'nın Kilis Bürosu'nun da bulunduğu çok sayıda adreste arama yapılırken, El Kaide'nin 5 üst düzey yönetici

 POLİS-JANDARMA ORTAK OPERASYONU


Çatışma riskine karşı olağanüstü önlemler alınırken, yüzlerce polis ve jandarma operasyonda görev aldı. Kaçma ve çatışma riskine karşın Skorsky tipi helikopterler uçuşa hazır şekilde bekletildi. Yapılan operasyonda El Kaide’nin Ortadoğu’da 2. numaralı ismi olduğu ileri sürülen İ.Ş. ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından H.B.’nin de gözaltına alındığı kaydedildi. İ.Ş.’nin Suriye’de sınıra yakın El Kaide kamplarından sorumlu olduğu bildiriliyor. Operasyonda gözaltına alınanlar, El Kaide’nin kamplarından Ceyş-ül Mehdi kampına militan savaşçı göndermekle suçlanıyor. 

SUÇLAMALAR 

Gözaltına alınan şüphelilerin, Suriye’ye 15 kişilik gruplar halinde savaşçı göndermek; Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen El Kaidecilerin Suriye’ye geçişini sağlamak; zekat, yardım, deri gibi kalemlerle esnaftan para toplayarak bu parayı Suriye’de savaşan El Kaide güçlerine aktarmak; Suriye, Pakistan ve Afganistan ülkelerine silahlı eylemlerde kullanılmak üzere eleman, para, gıda, yiyecek, silah vb. temini ve aktarımı yapmak; Suriye’deki El Kaide bağlantılı kamplara giderek para, silah, giyim ve gıda malzemeleri ikmali yapmak; illegal eylemler organize etmek; El Kaide’ye eleman sağlamak; dernekler yoluyla örgüte maddi destek sağlamakla suçlandıkları bildirildi. İslam–Der, KİSEM-DER (Küresel İnsani Yardım ve Siyasi Eğitim Merkezi Derneği) üyesi bazı isimlerin yanı sıra İHH’nın Kilis ve Kayseri’den bazı üyelerin gözaltına alındığı öne sürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.