'Kim isterse onunla ittifak yaparız'

'Kim isterse onunla ittifak yaparız'

Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin ‘Cumhur İttifakı’ Ankara’da siyaseti hareketlendirdi. Partiler ittifak arayışı içerisine girdi. İşte ayrıntılar;

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, çok konuşulacak ittifak açıklamasında bulundu.

Önder Aksakal, partiler arasında ayrım yapmadıklarını belirterek, "AK Parti veya MHP ile herhangi bir ittifakın içerisinde yer almayız gibi bir ön yargımız yok" ifadesini kullandı.

Bir televizyon kanalına konuk olan Aksakal, "Demokratik Sol Parti için Türkiye'de siyaset yapan ya da seçimlere katılan hiçbir partinin bizim için birbirinden farklı mesafesi yoktur. Bu CHP için de geçerli, HDP için de geçerli, AK Parti için de geçerli. O günkü koşullar geldiğinde yetkili kurulları bunu derinlemesine tartışır. Partinin devlet işleyişindeki katkısının hangi yapı içerisinde verimli olabileceğine inanırsa o yapı içerisinde seçimlere katılır ve kimliğiyle parlamentoda görevini yapmaya başlar. Cumhurbaşkanı artık hükümet olacağına göre cumhurbaşkanının icraatlarından olumlu olanlara evet der, beğenmediklerine parlamentoda muhalefet eder" diye konuştu.

Aksakal, "Yani AK Parti-MHP ittifakında olmayacağız diye bir şey yok" sorusu üzerine 'Kesinlikle' dedi.

Aksakal şöyle devam etti: Mutlaka CHP ile ittifak kurarız gibi bir saplantımız olmadığı gibi "AK Parti'yle ya da Milliyetçi Hareket Partisi'yle bir ittifak içinde olmayız" gibi bir önyargımız yok. A Partisi geldi dedi ki 'Sizinle ittifak yapalım, 10 milletvekili verelim'. B partisi de geldi dedi ki "Biz size 30 milletvekili verelim". Biz herhalde saf değiliz, 10 milletvekili veren yere gidip güdük kalalım. Niye gidelim 10 tane milletvekiliyle oralarda bocalayalım.”

İŞTE ÖNDER AKSAKAL’IN O AÇIKLAMALARI;

ittifakkk.jpg

siyasetcafe.com

 

Kim isterse onunla ittifak yaparız

Kim isterse onunla ittifak yaparız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum