'Kimsin sen ya? Sen yüreksizsin'

'Kimsin sen ya? Sen yüreksizsin'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili "Her gün yeni bir ses kaydı düşüyor internete. Efkan Ala geldi, sanıyor ki bu milleti korkutacağım baskı kuracağım. Kimsin sen ya? Sen yürek

CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce'de vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya yüklenen Kılıödaroğlu "Kimseden korkmuyoruz, çünkü biz namusluyuz" dedi.

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;

 

"Düzce'de hala otoban yok. 11 yıldır Düzce'ye bir otoban yapamadınız. Neyin hizmeti? Okul yapamadınız okul. Neymiş, önce hizmet. Sen hizmeti önce kendin ve çocukların için yaptın. 17 Aralık Şeb-i Aruz günü... Mevlana'nın Hakk'a yürüdüğü gün... O gün bir operasyon yapıldı. Başbakan saat 08.02'de oğlu Bilal'i arıyor.

 

Ben senin evlatlarına acıyorum, sana değil. Sen nasıl çocuklarını harama ortak edersin? Hangi başbakanın çocuklarının evinde 1 milyar dolar olur, ertesi gün 30 milyon Euro kalmış.

 

Annelerin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye hayal ediyoruz. Bizim bir projemiz var, aile sigortası... Geliri olmayan her aileyi sigorta ettireceğiz. Biz ailesi sigortasını kadının hesabını yatıracaktık. Biz bunu söyledik, dediler ki parayı nereden bulacaksın. 17 Aralık operasyonun miktarı 247 milyar lira. 2 milyon 830 bin işçiye 8 yıl asgari ücret ödeyebilirsiniz bu parayla. Her emekliye 25 milyar lira ikramiye verebilirdiniz, 30 tane Marmaray yapılabilirdi. 6 tane GAP yapılabilirdi. CHP iktidarında bunların tamamını yolsuzlardan alıp millete vereceğim. Türkiye zengin ülke, para var. Türkiye'de eksik olan iktidarda temiz adam yok.

 

Bir ülkede siyasetçi zenginleliyorsa bilin ki halk fakirleşir. Ben 1971'den bu yana o zatın aldığı aylıktan hep 2 kat fazla para almışımdır. Siyasete girdiğim gün mal varlığımı açıkladım. Kazandığım hep kuruş alnımın teri.

 

Berkin için her yerde olaylar oluyor, sakın provokasyona gelmeyin. Şiddete asla başvurmayın, tabii ki üzüleceğiz ama demokratik yollardan haklarımızı arayacağız.

 

Her gün yeni bir ses kaydı düşüyor internete. Efkan Ala geldi, sanıyor ki bu milleti korkutacağım baskı kuracağım. Kimsin sen ya? Sen yüreksizsin, kapalı yerlerde konuşuyorsun. Telefonlarda söylüyorsun. Hiçbirimiz korkmayacağız, çünkü biz namusluyuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.