Kiralar düşecek mi, konut fiyatları ne olacak? Düşük faizli kredi hazırlığı

Kiralar düşecek mi, konut fiyatları ne olacak? Düşük faizli kredi hazırlığı

Yüksek enflasyonla birlikte konut fiyatlarında uygulanan ütopik rakamlar konut yatırımcılarını kara kara düşündürüyor. Hiç evi olmayanlar için hükümetin çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Milyonlarca kişi konut almak için tasarruf etmeye çalışıyor ancak konutta rakamlar el yakıyor.

Hürriyet.com.tr'den Burak Taşçı'nın haberine göre; sürekli yükseliş trendinde olan kiralar nedeniyle kiracılar ev sahibi olmak için fırsat kolluyor. Fakat son yapılan düzenlemeler neticesinde yatırım için ev almak zorlaştı. İkinci evini alacak olanlara konutun fiyatının yüzde 22,5’i kadar kredi verilmeye başlandı. Konut fiyatları da artınca kredi çekilse de peşin ödenecek tutar yüksek kalınca yatırımcılar geri adım attı.

Örnek olarak yatırım amaçlı ikinci konutu alacak kişilerin 5 milyon liralık bir ev için 3 milyon 875 bin lirayı nakit ödemesi, geri kalan kısmını da kredi kullanması gerekiyor.

 

İLK KEZ EVİNİ ALACAK YATIRIRMCILRDA KAMPANYA BEKLENTİSİ

 

Hiç evi olmayanlar iççin hükümetin çalışmaları sürüyor. İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi verilmesi planlanıyor. Faizin yüzde 1,20 oranında olması ve vadenin de 180 ay olması bekleniyor. Böylece ilk kez evini alacaklar güncel faiz oranlarına kıyasla avantajlı faiz oranlarıyla konut kredisi çekebilecek ve ev sahibi olabilecek.


2.5 MİLYON TL KREDİ KULLANILIRSA AYLIK ÖDEMESİ 34 BİN LİRA

 

Örnek vermek gerekirse 2.5 milyon lira kredi kullanılırsa 180 ay vadede aylık ödeme tutarı 34 bin lira olarak gerçekleşecek. Ortalama olarak geri ödenecek tutar ise 6 milyon liranın biraz üstüne oluşuyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.