Kırım Kalkınma Vakfı kuruldu

Kırım Kalkınma Vakfı kuruldu

Türkiye'de kuruluş çalışmalarını sürdüren "Kırım Kalkınma Vakfı" resmi prosedürü tamamlayarak faaliyete geçti.

Kırım Kalkınma Vakfı; Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu öncülüğünde, siyasetcafe.com köşe yazarımız İş adamı ve KTDF Genel Başkanı Ünver Sel ile Adriyatik’ten Çin Seddi’ne kadar Türk dünyasında 20 yılı aşkın bir süredir hizmetlerde bulanan, Turan sevdalısı, Kırım Davası hareketinin daimi destekçisi iş adamı Gencehan Tunay tarafından kuruldu.


Kırım Kalkınma Vakfı, kuruluş amacı itibari ile Türkiye-Kırım-Rusya ekseninde ve Avrasya coğrafyasında faaliyetleri hedeflemekte.


Kırım Kalkınma Vakfı, Kırım'da yaşayan Kırım Tatar halkı ve diğer halkların hayat şartlarının yükseltilmesi yönünde çalışacak.Vakfın en temel amacı; siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal olarak Kırım'ın konumunun yükseltilmesi olacak.


Kırım Kalkınma Vakfı, kuruluş süreci ile birlikte faaliyetlerine de hızlı bir şekilde başladı.

Kırım Kalkınma Vakfı, kuruluş süreci içinde bir çok devlet ve kuruluşlar ile fikir alışverişinde bulundu. Vakıf, bu amaç doğrultusunda Kırım yarımadası çevresi ve Avrasya bölge ülkeleri ile ilişki içerisinde olacak.

Kırım Kalkınma Vakfı, bölge coğrafyasının ilerlemesi yönünde siyasi, ekonomik, kültürel, toplumsal ve kalkınma amaçlı; teşebbüs, yatırım ve girişimlere de açık.

Bu yönde mevcut bölgede faaliyet gösteren resmi ve sivil kuruluşlar ile görüşmeler yapılırken, çalışan benzer oluşumlar ile de ortak çalışmalar yürütecek.

Merkezi Ankara olan Kırım Kalkınma Vakfı ilk temsilciliklerini Moskova-Avrasya ve Akmescit/Simferol'e atadı.


siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum