Kırışıklık Tedavisinde Botoks Kullanımı

Kırışıklık Tedavisinde Botoks Kullanımı

Kırışıklık Tedavisinde Botoks Kullanımı nasıl olmalıdır, Dr. Mustafa Karataş sizler için açıklıyor.

Dr. Mustafa Karataş kırışıklıkların nasıl oluştuğunu ve çizgileri silmede en etkili yöntemleri anlatıyor…

Yüzümüzdeki tüm kırışıklıklar cilt altında bulunan kas hareketlerinden dolayı oluşur. Kırışıklıkların meydana gelmesinde en önemli etken o bölgedeki kasların kasılması, ikincisi ise çevresel faktörlerdir. Eğer cildinizi güneşten korumaya özen göstermiyorsanız ve bronzluk sevdasından vazgeçemiyorsanız erken yaşlanmak kaçınılmazdır. Güneş ışınları ciltteki kolajen ve elastin liflerine zarar vererek, daha kırılgan bir hal almalarına neden olur. Tabloya konuşurken, gülerken, gözlerimizi her kıstığımızda kasılan, hareket eden da eklediğinizde çizgilerin, derin kırışıklıkların oluşumu için mükemmel bir zemin hazırlanmış olur. Tabii ki, tüm hayatınız boyunca cildinizi güneşten korumaya optimum özen gösterseniz bile çizgilerden kaçış yok. Peki, zaman sizi yakalandığında pürüzsüz bir cilde kavuşmak için neler yapılabilir.

mustafa-karats.jpg

 

Botoks Etkisi

Botoks enjeksiyonu, içinde bulunan ve işlemden geçirilerek güvenli bir hale getirilmiş olan özel bir toksinle mimik kaslarının kasılmasını hafifleterek etki eder. Hasta, mimik kaslarının aktivasyonunun azalması ile alnını kırıştırmak, kaşlarını çatmak, gözlerini kısmak gibi istem dışı hareketleri azalır. Bu hareketlerin azalması ile çizgiler, hatta derin kırışıklıklar bile önemli ölçüde hafifler.

Botoksun son derece önemli bir artısı daha var; sadece var olan çizgilerin değil ileride oluşacak olanların da önünü keser. Tabii bu enjeksiyonları düzenli olarak yaptırmak kaydıyla. Formül enjeksiyon ile uygulanır ve enjekte edildiği bölgedeki kas liflerine etkili eder. Kırışıklıkların azaltılması yüz daha genç, canlı ve dinamik görünür. Hafif dozlarda hem kaslarınızı kullanabilir hem de kırışıklıklarınızı azaltabilirsiniz. Botoks, özellikle alın ve göz çevresinde daha genç bir görünüm yaratmada en etkili tedavi seçeneklerinden biridir.

Botoks enjeksiyonunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişse de etkisinin ortalama dört-beş ay kadar devam ettiğini söylemek mümkün. Botoks yaptıran kişiler arasında yapılan istatistikler, bunların %60’ında etkinin 4 ay civarında, %20’sinde 4 aydan az, kalan %20’de ise 4 aydan fazla devam ettiğini gösteriyor. Tekrarlayan uygulamalarla etkinliğin uzadığı görülmektedir. Yani, düzenli olarak botoks yaptıranlarda işlemin etkisi daha uzun sürebilir.

Botoks kırışıklık tedavisinde, mimikle oluşan kaş çatma çizgileri, alındaki yatay çizgiler, göz çevresindeki kazayağı çizgilerinin giderilmesi için uygulanır. İşlemin etkisi enjeksiyon yapıldıktan yaklaşık üç gün sonra ortaya çıkmaya başlasa da, nihai sonuç için bir hafta-on gün kadar geçmesi gerekir.

mustafa-karatas2-min.jpg

 

Dolgu Zamanı

Kırışıklıkları, çizgileri silmede botoksun yeterli olmadığı durumlar vardır. Eğer kırışıklıklar çok derin ve yerleşikse botoks enjeksiyonunu dolgu maddeleri ile desteklemek gerekir. Peki, yerleşik kırışıklık derken ne kast ediyoruz? Eğer herhangi bir mimik yapmadığınızda da yüzünüzdeki kırışıklıklar belirginse, bunlar yerleşik kırışıklıklardır. Durum böyle olduğunda önce botoksla çizgilerin ne kadar açılıp, hafiflediği gözlenir, ardından da gereken bölgelere dolgu enjeksiyonu yapılır. En popüler dolgu seçeneği olan hyalüronik asit bazlı dolgular, çizgileri açmak, kırışıklıkları gidermek ve cildi daha genç göstermek için kullanılırlar.

Yüzdeki derin kırışıklıkları ya da hacim kaybı yaşanan bölgelere doldurmak için kullanılan hyalüronik asit bazlı dolguların etkisi altı ay kadar devam eder. Bu madde su tutucu özelliğinden dolayı cilde hacim verir, çizgileri görünmez kılar ve sonrasında vücut tarafından metabolize edilerek etkisi sonlanır.

Göz ve ağız kenarları çizgilerinde akışkanlığı fazla olan maddeler. Alındaki kırışıklıklar, kaş arası, burun altı ve ağız köşesi arasında kalan hafif kıvrımlarda ve dudaklara hacim vermek için akışkanlığı biraz daha fazla formüller. Yüz şekillendirmede ise akışkanlığı en yoğun olan dolgu maddeleri kullanılmaktadır.

Dr.Mustafa Karataş

Medikal Estetik Hekimi

https://www.drmustafakaratas.com

Facebook:@drmustafakaratas

Instagram:@drmustafakaratas

YouTube - Dr. Mustafa KARATAŞ

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.