'Kırmızı fularlı kız'a şok! Annesi ve kardeşi gözaltına alındı

'Kırmızı fularlı kız'a şok! Annesi ve kardeşi gözaltına alındı

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden 98 yıla kadar hapsi istenen ve 'sonunda' PKK terör örgütüne katılan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi ve kız kardeşi gözaltına alındı. işte ayrıntılar;

Gezi Parkı eylemlerine katıldığı gerekçesiyle örgüt üyeliğinden 98 yıla kadar hapsi istenen ve sonunda’ PKK terör örgütüne katılan Ayşe Deniz Karacagil’in annesi ve kız kardeşi gözaltına alındı.

Anne Nuray Erçağan kızı Devrim’e ‘ters kelepçe’ takıldığını söylerken, ailenin avukatı Hakan Evcin gözaltında işkence iddiasıyla polisten şikayetçi olduklarını açıkladı.

Polis saldırısından saatler sonra gözaltı

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Sanatçılar Derneği’nce (ANSAN) kullanılan, tarihi Kaleiçi girişindeki çay bahçesi ve sergi salonunu polis zoruyla dün tahliye etti. Tahliyeye direnen sanatçı ve dernek üyelerine polis biber gazıyla saldırdı.

Tahliye sonrası çay bahçesinin etrafında çok sayıda polis bekleyişini sürdürürken akşam saatlerinde ‘kırmızı fularlı kız’ olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in annesi Nuray Erçağan ile kız kardeşi Devrim Karacagil de ‘bilinmeyen bir nedenle’ gözaltına alınıp polis aracına bindirildi. Nuray Erçağan ile Devrim Karacagil’in etrafını saran yaklaşık 10 polis, anne ve kızı Yenikapı Polis Merkezi’ne götürüldü.

Kestirme yolu kullanmak istedi, ters kelepçeyle gözaltına alındı

DHA muhabiriyle telefonda görüşen Nuray Erçağan, Kaleiçi’nde başka bir kafeye giderken arkalarından yetişmek için koşan kızı Devrim’in ‘kestirme’ olarak ANSAN’ın merdivenlerini kullandığını belirtti. Nuray Erçağan, çıkış kısmında polise geçmek istediğini söylediği sırada, Ayşe Deniz’in kardeşi olarak tanındığı için kızına müdahale edildiğini savundu. Kızına ters kelepçe takıldığını görünce annesi olduğunu söylediğini belirten Nuray Erçağan, aynı şekilde kendisine de müdahalede bulunulduğunu ve darp edildiklerini kaydetti.

Yenikapı Polis Merkezi’ne giden avukat Hakan Evcin, anne ve kızına işkence edildiği, darp ve gerçeğe aykırı ifadeyi imzalatmaya zorlamaktan dolayı şikayetçi olduklarını açıklarken, polislerin de Erçağan ve Karacagil’den şikayetçi olduğu öğrenildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.