Kırmızı listede olanlara büyük şok

Kırmızı listede olanlara büyük şok

15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kırmızı listede olanlar büyük şok… İşte haberin ayrıntıları;

FETÖ şüphelileri için kamu kurumlarında başlatılan idari soruşturmalarda üç kategorili değerlendirme yapılıyor: Bunlar, ‘Kırmızı, Sarı ve Beyaz’.

Bu şekilde adlandırılan kategorilerde yer alan isimler ise savcılıklara gönderiliyor. "Kırmızı listede" olanlar da kamu kurumlarından ihraç ediliyor.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile bugüne kadar yaklaşık 110 bin kişi kamu kurumlarından ihraç edilirken, 20 bin kişi ise hala açıkta bekliyor. İhraç edilenler ve açığa alınlara ilişkin adli soruşturmaların yanı sıra idari soruşturmalar da yapılıyor.

Kurumlar idari soruşturma sonucunda hazırlanan raporları savcılıklara gönderiyor. Kurumların, hakkında idari soruşturma yürüttüğü şüphelileri, delil durumuna göre “kırmızı, sarı ve beyaz” şeklinde oluşturulan kategorilere ayırdığı belirtildi. Şüphelilerle ilgili adli ve idari kararlarda, söz konusu kategorilere değerlendirme yapıldığı kaydedildi.

İdari soruşturma sonucu FETÖ ile bağlantısı kesin olanların “kırmızı” kategoride yer aldığı belirtildi. Bu kategoride yer alıp açıkta olanların ihraç edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca, örgütle bağlantısının olup olmadığı adli soruşturmayla netleştirilecek olanlar “sarı” listede, örgüt bağlantısına ilişkin somut veri elde edilemeyenler ise “beyaz” listede bulunuyor.

“Beyaz” listede yer alanların da göreve iade edilmesine kesin gözüyle bakılanlar olduğu ifade edildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.