Kış geri dönüyor! Sıcaklık 18 derece birden düşecek

Kış geri dönüyor! Sıcaklık 18 derece birden düşecek

Meteoroloji verilerine göre kış Türkiye'ye geri dönüyor. Önümüzdeki haftada sürpriz kar yağışları görülecek. Sıcaklıklarda ciddi düşüş olması bekleniyor. Hava uzmanı Kerem Ökten, yeni haftada dondurucu soğukların yaşanacağı 2 günü açıkladı. 

Mart ayında soğuk havalar etkisini gösterirken yeni bir soğuk hava dalgası Türkiye’ye gelebilir.

Twitter’da hava durumuna ilişkin tahminler yapılan Hava Forum isimli sosyal medya hesabından çarpıcı bir paylaşım yapıldı.

 

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

 

“Sıcaklıkları 15-18 derece birden düşürme gücüne sahip bir soğuk hava dalgası ile karşı karşıyayız. Muhtemel rotası Türkiye. Bu soğuk hava dalgası gelirse 29 Mart Çarşamba günü gelecek, gelişmeleri takip ediyoruz. Tehlikeli bir soğuk hava dalgası, zirai don yapar.”

Kar tahminleri doğru çıkan hava uzmanı Kerem Ökten ise, "Çarşamba ve Perşembe günleri Kış geri dönüyor. Sıcaklıklar geceleri buzlanma seviyesinin altına iniyor. Sürpriz kar yağışları olacak. Çiftçilerimiz de don hadisesine karşı tedbirli olmalı. Açık Mavi yerlerde buzlanma, koyu Mavi yerlerde kuvvetli buzlanma olacak..." diyerek uyardı.

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri, Akdeniz'in iç bölgeleri, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu bölgeleri sağanak yağışlı olacak.
Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimleri ise kar yağışlı olacak.

Yağışların; Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.