Kısa filmin en iyisi ödülünü aldı

Kısa filmin en iyisi ödülünü aldı

Sabancı Vakfı’nın bu sene ‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla dördüncüsünü düzenlediği Kısa Film Yarışması’nın kazananları belli oldu. ‘Dijital Yalnızlık’ temasıyla düzenlenen yarışmada Efe Can Yıldız ‘Parti’ isimli filmiyle birinciliğe uzandı.

Toplumsal gelişmenin bireylerin potansiyelinin ortaya çıkartılması ve ilham veren hikayelerin toplumla paylaşılmasıyla mümkün olacağı anlayışıyla çok sayıda projeyi destekleyen Sabancı Vakfı, uzun soluklu bir kültür-sanat projesine daha imza attı.

 

Vakıf, toplumsal konularda farkındalık yaratmak için önemli ve etkili bir araç olan sanatın gücünden yararlanmak için ‘Kısa Film Uzun Etki’ isimli Kısa Film Yarışması’nı hayata geçirdi.

 

İlk yılında ‘Mülteci Kadınlar’, ikinci yılında ‘Çocuk İşçiler’ ve üçüncü yılında ‘Ayrımcılık’ temalarıyla düzenlenen yarışma yoğun ilgi gördü. Yarışmanın 2019 yılı teması ’Dijital Yalnızlık’ olarak belirlendi. Yarışma 490 film ile rekor sayıda başvuru aldı.

 

Finale kanal 13 film arasından ödül almaya hak kazananlar; yönetmen-senarist Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncu Hazar Ergüçlü, dünyaca ünlü Filistinli yönetmen Najwa Najjar,  Makedonya’dan ünlü oyuncu ve yapımcı Labina Mütewska ve İtalya’dan Teresa Cavina’dan oluşan jürinin değerlendirmesiyle belirlendi.

 

Birincilik Ödülü’nü ‘Parti’ filmiyle Efe Can Yıldız, İkincilik Ödülü’nü ‘Nasıl Bilirdiniz?’  filmiyle Ayşenur Erdoğan Gökçe, Üçüncülük Ödülü’nü ise filmiyle ‘Dijital Pizza’ filmiyle Veysel Aslam kazandı. Ayrıca ‘Girdap’ filminin yönetmeni Cüneyt Işık Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

 

İşte 1.’lik kazanan film:

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.