Kitabı al, QR koduyla dinle ve oku

Kitabı al, QR koduyla dinle ve oku

Murat Meriç’in kaleme aldığı ‘Hayat Dudaklarda Mey’ kitabında okurlar, hem hikâyelerin girişinde yer alan QR kod aracılığıyla şarkıyı Spotify üzerinden dinleyebiliyor hem de şarkının hikâyesini okuyarak adeta zamanda yolculuğa çıkıyor.

Türkiye popüler müzik tarihinin en yetkin isimlerinden Murat Meriç, ‘Hayat Dudaklarda Mey’adlı yeni kitabında; muhabbetleri artıran, sofralara tat katan, alaturka, pop, arabesk, halk müziği ve rock müzik türlerindeki şarkıların anason kokulu hikâyelerini anlatıyor.

 

 

Eser, sadece Türk müzik tarihinin efsane şarkılarının hiç bilinmeyen hikâyelerini anlatmakla kalmıyor, okuruna hikâyesini okuduğu şarkıyı dinleme fırsatını da veriyor. Kitapta, her bölümün başında bulunan QR kodlarla o bölümde bulunan şarkıların oluşturduğu listeye, her şarkının başında bulunan QR kodlarla ise doğrudan şarkıya, Spotify uygulaması üzerinden ulaşılabiliyor.

 

Ayrıca kitabın girişinde yer alan QR kod ile, kitapta yer alan tüm şarkıların bir araya getirildiği ‘Hayat Dudaklarda Mey’ isimli bir çalma listesine de erişmek mümkün.  

 


Bir solukta okunan, ufuk açan, merak ettiren ‘Hayat Dudaklarda Mey’, başka hikâyelerin izini sürmeye vesile olacak 2 ciltlik bir kitap. ‘Hayat Dudaklarda Mey’, Anason İşleri Kitapları etiketiyle okurlarla buluşuyor.

 

 

‘Hayat Dudaklarda Mey’ Hakkında

Murat Meriç yeni kitabı “Hayat Dudaklarda Mey”de 213 şarkı ve türkünün hikâyesini muhabbetle anlatıyor. Beş ayrı müzik türüne özel, usta bir sanatçının mercek altına alındığı kitapta Alaturka müziğin Müzeyyen Senar’ı ‘Haydar Haydar’ ile; pop müziğin Sezen Aksu’su Firuzesiyle; arabesk müziğin Müslüm Gürses’i ‘İtirazım Var’ ile; halk müziğin Neşet Ertaş’ı Gönül Dağı’ ile; rock müziğin Erkin Koray’ı ise ‘Arap Saçı’ ile okurlara dokunuyor. Tek bir müzik türüne bağlı kalmayan ‘Sanat Güneşi’miz Zeki Müren için ise, kitabın girişinde özel bir bölüm bulunuyor.

 

siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.