Kitapseverler Anadolu'nun En Büyük Kitap Fuarı Konya'da Buluştu

Kitapseverler Anadolu'nun En Büyük Kitap Fuarı Konya'da Buluştu

Anadolu’nun en büyük kitap fuarı, 1 Nisan’a kadar kitapseverleri ağırlayacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Eğitimevi tarafından organize edilen kitap fuarı, kapılarını kitap severler için açtı. ‘Konya kitap okuyacak’ sloganı ile 5 bin metrekare alana kurulan kitap fuarı 19 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın UNESCO 2020 Dünya Kitap Kenti adayı olarak ülkemizi temsil edeceğini, Konya’nın dünya ülkeleri karşısında en güçlü aday olduğunu belirtti. 223 Yayınevi ve 151 yazarın yer alacağı fuarda, 351 etkinlik yapılacak.

KUMBARALAR KİTAPLAR İÇİN AÇILDI

Kitap fuarını ilk gününde 7 bin öğrenci ziyaret ederken öğrenciler daha önceden dağıtılan kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarıyla kitap aldılar. Sevdikleri kitapları alabilmek için birbirleriyle yarıştılar.

Açılışa Konya protokolünden, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci katıldı. Kitap fuarına onur konuğu olarak katılan ünlü yazarlardan Ahmet Ümit, Rasim Özdenören, Yavuz Bahadıroğlu, Asım Gültek, Kamil Çakır ve Ayşe Hale gibi isimler kitap fuarında imza töreni düzenlediler.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.