Kızı Fetö'den tutuklanan AK Parti'li Başkan Yardımcısı istifa etti

Kızı Fetö'den tutuklanan AK Parti'li Başkan Yardımcısı istifa etti

Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, yapılan FETÖ soruşturması kapsamında kızının ByLock programını kullandığı gerekçesiyle tutuklanmasından sonra görevinden istifa etti.

5 senedir Tosya'da Belediye Başkan Yardımcısı görevini yapan Fazıl Ateş'in, üniversitede okuyan kızında Fettullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında ByLock programı çıkması üzerine gözaltına alındı. 

Emniyette yapılan işlemlerden sonra adliyeye gönderilen Fazıl Ateş'in kızı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ soruşturmasında kızının ByLock programı kullandığı gerekçesiyle tutuklanmasından sonra Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, istifa etti. 

Ateş, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi ile birlikte Tosya Belediyesinde yapmış olduğu basın toplantısında istifasıyla ilgili şunları söyledi: 

İstanbul’da üniversitede eğitim gören 24 yaşındaki kızım E.A, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturmada örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddiasıyla 15 gün önce tutuklandı.

Belediye Meclis Üyeliğim ve AK Parti üyeliğim devam ediyor. 

Kimseye kırgınlığım ve dargınlığım yoktur. Partimin, davamın, liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduğumu, en kısa zamanda bu sıkıntılı sürecin geçeceğini, ülkemizin bu zor sürecinde hepimizin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiğini düşündüğümü ifade ederek Tosyalılardan haklarını helal etmelerini diliyorum. 

Bu sebeplerden ötürü Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ediyorum.

Siyasetcafe.com

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.