Kızılay'a yeni yasaklar! Afet döneminde satış yasak, huzur hakkı kaldırıldı

Kızılay'a yeni yasaklar! Afet döneminde satış yasak, huzur hakkı kaldırıldı

'Kan satışı' iddialarıyla tüm tepkileri üzerine çeken Kızılay'da artık afet döneminde satış yapmak yasaklandı. Ayrıca huzur hakkı da kaldırıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı dönemde ‘kan satışı’ iddialarıyla tepki çeken Kızılay, kan ücreti alınmadığını, olası bir durumda da şikayette bulunulmasını önerdi.

Kızılay, faaliyetlerini sağlamak için iştirakleri aracılığıyla yaklaşık yüz yıldır (Maden suyu 1926, Çadır 1954) gelir getirici faaliyetlerde bulunuyor.

Yönetim kurulunun bünyesinde bulunan bu iştirakler, 2023 tarihli kararları gereği afet zamanlarında sadece Kızılay’ın faaliyetlerine destek olacak ve herhangi bir satış yapmayacak.

Yine yeni yönetim kurulunun göreve başlamasının ardından iştiraklerdeki huzur hakları da kaldırıldı.

Açıklamada ayrıca 'Kan nakline yönelik tüm iş ve işlemlerin standartları Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmekte, diğer tüm tedavi ürünlerinde olduğu gibi tüm giderleri SGK karşılamaktadır. SGK kapsamında olan hiç kimseden kanla ilgili ücret alınmamaktadır. Kan nakline ilişkin ücret talep edilmesi halinde il sağlık müdürlüklerine şikayette bulunulması önerilmektedir.' denildi.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.