Kızılay’dan hasta ve yaşlılara destek

Kızılay’dan hasta ve yaşlılara destek

Risk grubunda olan ve evden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşların yardımına Kızılay gönüllüleri koşuyor. Yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşların market alışverişlerini yaparak onlara destek veriyor.

Ülke geneline yayılmış şubeleriyle sosyal yardım çalışmalarına aralıksız devam eden Türk Kızılay, koronavirüs covid19 konusunda da bir yandan bilgilendirme yaparken bir yandan da farklı bir çalışmaya daha imza atarak yaşlı veya kronik hastalığı olan vatandaşların market ihtiyaçlarını gideriyor. Kızılay şubeleri kendi sorumluluk alanları içerisindeki muhtarlarla koordineli olarak yaptığı çalışmada öğrendikleri evden çıkması riskli olan vatandaşları arayarak varsa ihtiyaçlarını öğreniyor.

 

 

Sonrasında Genç Kızılay gönüllüleri, kadın kolları veya şube çalışanları market alışverişi için yardım talep eden vatandaşın alışverişini yaparak evine götürüyor ve hijyen kuralları çerçevesinde kendisine teslim ediyor. Gönüllüler, koronavirüse karşı korunmak için yapılması gereken hijyen kuralları hakkında bilgi veriyor.

 

 

Genç Kızılay gönüllüleri, ülkemizin dört bir yanında koronavirüs covid19 hakkındaki bilgilendirme çalışmalarına da devam ediyorlar. Hijyen temelli farkındalık çalışması yürüten Kızılay gönüllüleri, vatandaşlara virüsten korunmak için gerekli önlemler hakkında bilgi veriyorlar.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.