Kızılay’dan İdlib’e ‘Acil Konaklama Evleri’

Kızılay’dan İdlib’e ‘Acil Konaklama Evleri’

Çatışmaların sürdüğü Suriye’nin İdlib kentinde, Türk Kızılay tarafından hayata geçirilen “Acil Konaklama Evleri Projesi” binlerce İdlibliye umut olacak. 30 metrekarelik prefabrik konutlar için tüm hayırseverlerden destek bekliyor.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına göç etmek zorunda kalan İdlibli ihtiyaç sahipleri için Suriye tarafında boş alanlara çadır kamplar kuruldu. 12 Ocak'ta ilan edilen ateşkese rağmen rejim ve destekçilerinin yoğun saldırıları altında yaşam mücadelesi veren ve Türkiye sınırına hareket eden binlerce sivile yardım için, AFAD ve Kızılay da sınırda önlem aldı. Canını kurtarma uğruna her şeylerini geride bırakan yüzbinlerce insan ise, yaşam mücadelesi veriyor.

 

İdlib’de kısıtlı imkânlara sahip, derme çatma brandalarda, kamplarda, zeytin ağaçları altında yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla harekete geçen Türk Kızılay, 30 metrekare kullanım alanına sahip, içerisinde tuvalet, banyo ve mutfak bulunan ve su gideri tesisatı da olan 1+1 İdlib Acil Konaklama Evleri inşa etmeye başlayacak.

 

İLK ETAPTA BİN EV

İdlip bölgesindeki sivillere yönelik yeni yardım kampanyasını değerlendiren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Mayıs ayından bugüne kadar sınır bölgemize 1 milyon insan sığındı. Kasım ayından bu yana gelenler ise 400 bini buldu. Bu insanların 50 bini şu an açıkta. Camiler ve okullar dışında sığınacak bir yerleri bulunmuyor.

 

Biz bu insanlara ilk etapta 2500 adet çadır yardımında bulunduk. Bu çadırlar yaklaşık 15.000 insanı barındırıyor. Ancak insanların biraz daha aidiyet duygularının olmasını sağlamak amacıyla İdlib’te briket evler adını verdiğimiz bir proje başlattık.

 

Bu kalıcı evler 30 m2 ve içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı ve yatak odası bulunuyor. İlk etapta 1000 evden oluşan bir briket köy yapmaya karar verdik. Şu anda Cumhurbaşkanımız da idlib ile yakından alakadar oluyor. Zaten bu briket ev talimatını da kendisi vermişti. Bu evlerin en büyük avantajı hızlı bir şekilde kuruluyor olması. Bizler de bölgeye cihaz ve ekipmanları ulaştırdık. Yaklaşık 2-3 hafta içerisinde evler ilk sahiplerine ulaştırılacak. Bunu yanı sıra bölgede bir altyapı, su kuyusu, okul ve sağlık ocağı çalışmalarımız sürüyor” açıklamasını yaptı.

 

 

SIĞINMACILAR YARDIMLARI BEKLİYOR

Türk Kızılay, İdlib’teki insanlık dramına karşı tüm hayırseverlerin yardımını bekliyor. İdlib’deki yardıma muhtaç insanlara destek olmak isteyen hayırseverler, 3.000₺ ile bir konaklama evi bağışlayarak veya istediği tutarda katkıda bulunarak ihtiyaç sahiplerine çatı olabiliyor.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.